eur:
389.37
usd:
358.71
bux:
67906.51
2024. június 3. hétfő Klotild

Harc a cukorbetegség ellen

Nemzeti Diabétesz Programot készíttet a kormányzat a cukorbetegség megelőzésére és a betegek kezelésére. Magyarországon ma körülbelül 600 ezer cukorbeteg él, de rajtuk kívül is mintegy 300 ezer embernek magasabb a vércukorszintje a normálisnál.

Kapócs Gábor egészségpolitikai helyettes államtitkár az InfoRádiónak elmondta: a cukorbetegség elleni küzdelem kiemelt egészségügyi cél az Európai Unióban 2006 első felében, ezért is készül a program.

Az egészségpolitikus közölte: felvilágosító kampánnyal szeretnék felhívni az emberek figyelmét a betegség megelőzésére, amelynek leghatékonyabb módja az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás.

Kapócs Gábor hozzátette: a cukorbetegek kezelését is áttekintik; azt szeretnék, hogy az ellátás lehetőleg ne a kórházakban, hanem az emberek otthonában történjen.

A Magyar Cukorbetegek Országos Szövetségének elnöke úgy véli: életmódváltással lehetne leginkább visszaszorítani a cukorbetegség kialakulását.

Kincses János az InfoRádióban azt mondta: a felvilágosítás mellett a kormányzatnak gondoskodnia kellene a betegek korszerűbb kezeléséről, a támogatott gyógyszerkör bővítéséről is.

A szakember kiemelte: fontos a cukorbetegek életminőségének javítása, a kialakuló szövődmények kezelése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi fizetjük meg az árát: a Google ismét az internet átírására készül

Mi fizetjük meg az árát: a Google ismét az internet átírására készül

A technológiai óriáscég, úgy tűnik, mindent egy lapra tett fel: a mesterséges intelligenciára. Egy májusi fejlesztői konferencián egy sor új AI-alapú szolgáltatásból adott ízelítőt. Ágazati elemzők szerint az újítások közepette azonban egy dolog nem változik: továbbra is a felhasználók adatai „hajtják” majd Google-t. A tartalomgyártók viszont attól félnek: láthatatlanná válnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.03. hétfő, 18:00
Deutsch Tamás
a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×