eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Elveszett, majd megkerült a Mikulás

Senki nem várta a Mikulást szombat este a repülőtéren, így egy család vitte el autójával a neki lefoglalt szállodai szobába. A lappföldi Télapó egy finn kulturális központ meghívására érkezett Magyarországra.

Szomorú és a gyerekek szempontjából majdnem végzetesnek nevezhető félreértés történt a hétvégén, amikor a Lappföldről érkező Mikulás és a kalauzolására kirendelt sofőr elkerülte egymást a budapesti repülőtéren.

Henna Salo, a FinnAgora projektvezetője az InfoRádió oknyomozó interjújában logisztikai problémára hivatkozott. Mint mondta: hasonló sajnálatos félreértés az elmúlt pár száz évben már előfordult néhányszor. Henna Salo utalt olyan esetre, amikor a Mikulást nem találták meg a rénszarvasok.

Az InfoRádió kérdésére válaszolva a finn kulturális szervezet projektvezetője időzítési problémára hivatkozott. „Amikor emberekkel dolgozunk, akkor ilyenek történnek. Nem tehetünk róla. Természetesen mentek érte, csak máshova és máskor” – védekezett Henna Salo.

A tervek szerint a Mikulás vasárnapig marad Magyarországon – ha kitalál a repülőtérre…

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×