eur:
401.51
usd:
369.69
bux:
75169.69
2024. október 17. csütörtök Hedvig
Nyitókép: Pixabay

Vonatbalesetnek álcázták a diszkóbeli gyilkosságot

Meg akarták őrizni a szórakozóhely jó hírnevét, a bőrüket pedig ezzel a trükkel próbálták menteni. Nem sikerült.

24 év után jogerősen befejeződhet a kecskeméti diszkó emberölésért elítélt kidobóinak ügye - írja csütörtöki közleményében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

A kidobók bántalmazták, majd a sínekre cipelték áldozatukat azért, hogy a cselekményt vonatbalesetnek álcázzák. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott szabadságvesztések lényeges súlyosítását indítványozta.

A ítélet szerint az elkövetők a 2000-es évek elején kidobóként dolgoztak az egyik népszerű kecskeméti diszkóban, ahol rendszeresen maguknál tartottak egy acélból készült teleszkópos botot, vagyis viperát. A két férfi 2000. október 1-re virradó éjjel is dolgozott, ennek során kivezettek a szórakozóhelyről egy ittas állapotban lévő személyt, akit a náluk lévő viperával bántalmaztak is, 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket okozva neki.

A kidobók a bántalmazás miatti büntetőeljárás elkerülése, valamint a sokak által látogatott diszkó jó hírnevének a megőrzése érdekében elhatározták, hogy a bántalmazott személyt nem hagyják életben, megölik.

A két férfi elhatározta, hogy a cselekményüket vonatbalesetnek fogják álcázni. Az elkövetők az eszméletlen állapotban lévő személyt a közelben lévő vasúti sínekhez vitték, a testét a sínpár közé fektették, azt a látszatot keltve, mintha aludna, majd otthagyták. A hajnali órákban az arra közlekedő vonatszerelvény az áldozat teste felett áthaladt. A sértett a helyszínen életét vesztette.

A Kecskeméti Törvényszék a két férfit társtettesként előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt személyenként 13 év 6 hónap fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyészség mindkét elkövető terhére a kiszabott szabadságvesztések tartamának súlyosításáért, a védelem elsődlegesen felmentésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, az alapján helyesen következtetett mindkét férfi bűnösségére és cselekményüket is a törvény szerint minősítette, azonban a kiszabott szabadságvesztések tartama a jelentős időmúlás ellenére sem szolgálja megfelelően a büntetési célokat, ezért azok lényeges súlyosítását indítványozta.

Az eljárás másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×