eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Pixabay

Drótcsapdát állított a beszökdöső kutyának, majd vasvillával támadt az állat segítségére siető szomszédra

A kitett hurokcsapdán hamar fennakadt egy betolakodó eb, viszont az elkövető nem akarta, hogy szomszédja kiszabadítsa a szenvedő állatot, ezét fejbe vágta a kerti szerszám nyelével.

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és állatkínzás vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki vasvillával támadt a csapdájába szorult kutya segítségére siető szomszédra - írja közleményében az ügyészség.

A vád szerint a hetvenes éveiben járó férfi bosszantotta, hogy az udvarára bemászó állatok korábban többször kárt tettek a kertben.

Az elkövető 2023 augusztusában egy vasdrótból készült, fojtócsomóval ellátott hurkot feszített ki a kaposvári telkének határán azért, hogy az odatévedő jószágokat csapdába ejtse.

A hurok nem sokkal később egy kutya nyakára szorult, ez pedig rövid időn belül az állat pusztulását okozhatta volna. A kelepcébe esett négylábú vonyítását azonban a közeli házakban tartózkodók hallották.

A szomszédos ingatlan irányából a sértett a meredek rézsűn keresztül felmászott a vádlott udvarának határára, majd megpróbálta kiszabadítani a csapdába szorult kutyát. Amint erről tudomást szerzett, egy vasvillát magához véve a vádlott is a helyszínre érkezett. A férfi előbb számon kérte, ezt követően pedig a vasvilla fa nyelével a fején megütötte a sértettet, aki ezért egyensúlyát vesztve visszaesett a szomszédos ingatlanra, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×