eur:
393.64
usd:
354.3
bux:
73239.7
2024. augusztus 22. csütörtök Menyhért, Mirjam
Kiss László, Óbuda közös ellenzéki polgármesterjelöltje (Ál)civilek a pályán címmel, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) budapesti elnökével, Molnár Zsottal közösen tartott sajtótájékoztatóján a III. kerületi Lajos utcában 2019. szeptember 5-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Megszólalt Kiss László ügyvédje a polgármester ügye kapcsán

Az óbudai önkormányzat szerint politikai leszámolás zajlik a kerületben, de a helyhatóság működése nincs veszélyben. A letartóztatott polgármester ügyvédje szerint a túlárazás nem jogi kategória, de erről a bíróságnak kell döntenie.

A múlt héten előzetes letartóztatásba került óbudai polgármester egy lapinformáció szerint a saját házában biztosított székhelyhasználatot annak a cégnek, amelyben a felesége mellett egy olyan személy is tulajdonos volt, aki egy másik vállalkozáson keresztül több milliós megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól. Erre Zamecsnik Péter a letartóztatott óbudai polgármester ügyvédje reagált az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

"A cégnek, amiben a polgármester felesége és ez a barát közösen tulajdonos volt, semmi köze a büntetőügyhöz. Az a cég, aminek ez a barát – aki utóbb egyezséget kötött az ügyészséggel, és hát beterhelt mindenkit, köztük a polgármestert – egy rövid baráti szívességből megkérte a polgármestert, hogy annak az ominózus cégnek lehet-e a székhelye az ő házuk? Egy rövid ideig volt, aztán utána áttették a székhelyet egy másik helyre, és a gyanúsítás időszakában már nem a polgármester házában volt a székhely. A gyanúsításban szereplő cég által elvállalt munkák tudomásom szerint elvégzésre kerültek. Az egy másik kérdés, hogy az ügyészség úgy gondolja, hogy nem olyan áron, ahogy szerintük kellett volna, de hát nem hatósági kötött, fix áras dolgok vannak, ennyi volt a megállapodásban" – magyarázta az ügyvéd.

Az óbudai korrupciós ügy a csütörtöki Kormányinfón is szóba került. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint "a baloldal tele van korrupciós ügyekkel. Azt az embert választották meg a III. kerületben polgármesternek, aki most előzetes letartóztatásban áll. A jogi eljárásnak a maga rendje szerint le kell folynia. Látjuk azt, hogy egyelőre az őt jelölő pártok kitartanak mellette. Se Karácsony Gergely, se Gyurcsány Ferenc nem vonta meg a bizalmát a súlyos vádak ellenére sem. A választásoknak tétje és következménye van. Pillanatnyilag a következmény az, hogy bizonytalanság van Óbudán. Az, hogy merre kell a megoldást keresni, szerintem az óbudaiak feladata, és nem nekünk kell, főleg nem a kormányzat részéről megmondani" – nyilatkozott egy kérdésre válaszolva.

Az óbudai önkormányzat is reagált a polgármester letartóztatására. A közlemény szerint politikai leszámolás zajlik. Az önkormányzat működése folyamatosan biztosított, minden feladatot maradéktalanul ellátnak. A képviselőtestület ülését a polgármesterakadályoztatása esetén az alpolgármester, több alpolgármester esetén a polgármester által kijelölt alpolgármester hívja össze és vezeti az önkormányzati törvény szerint, ezt fogják betartani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az EL-főtábláért játszik a Ferencváros – élőben

Az EL-főtábláért játszik a Ferencváros – élőben

A Ferencváros egyetlen párharc megnyerésére van attól, hogy ősszel az Európa-liga főtábláján szerepeljen, ebben a bosnyák bajnok Borac Banja Lukát kell felülmúlni. Az első mérkőzés este 9 órakor kezdődött a Groupama Arénában, a visszavágót 29-én, jövő csütörtökön rendezik.

Gellért Gábor: speciális gyakorlatokat is kitaláltak Rasovszky Kristófnak

Nemcsak mentálisan bizonyult a legerősebbnek a nyílt vízi úszók mezőnyében Rasovszky Kristóf, hanem fizikailag is topon volt a párizsi ötkarikás játékokon, ezért lett olimpiai bajnok – mondta az InfoRádióban Gellért Gábor, a szakág szövetségi kapitánya. Meglátása szerint a Szajna vizének minősége nem volt megfelelő, de példákat sorolva illusztrálta, hogy korántsem ismeretlen ez a probléma az úszók számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×