eur:
392.69
usd:
351.83
bux:
73141.98
2024. augusztus 21. szerda Hajna, Sámuel
Rendőrök távoznak az épületből az Andrew Tate brit-amerikai internetes személyiség és öccse, Tristan bukaresti rezidenciáján tartott házkutatást követően 2024. augusztus 21-én.
Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda

Újabb eljárás indult a Tate fivérek ellen

Az influenszert és testvérét nemi erőszakkal és emberkereskedelemmel vádolták meg korábban Romániában.

Újabb ügyben indult bűnvádi eljárás Romániában a nemi erőszak és emberkereskedelem gyanújával korábban már bíráság elé állított Andrew Tate brit-amerikai állampolgárságú influenszer és testvére, Tristan ellen.

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) szerdán négy bukaresti és Ilfov megyei helyszínen - köztük a Tate fivérek Ilfov megyei rezidenciáján - tartott házkutatást. A vádhatóság közleménye szerint a bűnvádi eljárást bűnszövetkezet létrehozása, kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális visszaélés, illetve emberkereskedelem és pénzmosás gyanújával indították.

A testvérpárt és feltételezett bűntársaikat 2022. december 30-án tartóztatták le először Bukarest Voluntari nevű elővárosában, tavaly júniusban pedig bíróság elé is kerültek Romániában, ahol nemi erőszakkal, emberkereskedelemmel és bűnszövetkezet létrehozásával vádolják őket. Az influenszer és testvére három hónapot töltött előzetes letartóztatásban, később házi őrizetbe kerültek, tavaly augusztus óta pedig hatósági felügyelet alatt állnak, és nem hagyhatják el Romániát.

A romániai vádirat szerint a Tate fivérek az általuk elcsábított fiatal lányokat egy Bukaresthez közeli villában tartották fogva, szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek őket, amelyeket feltöltöttek az internetre, ebből pedig jelentős bevételük származott.

Az egykori kickboxos Tate fivérek bejegyzéseit több millióan követik az X-en, ahol rendszerint luxuskörnyezetben jelentek meg, drága autókat vezetnek, és nőkön gúnyolódó tartalmakat osztanak meg, romániai büntetőperüket pedig nemzetközi médiafigyelem kíséri.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.22. csütörtök, 18:00
Prószéky Gábor
Széchenyi-díjas programtervező matematikus, a Nyelvtudományi Kutatóközpont főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×