eur:
395.72
usd:
360.38
bux:
72324.49
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
2015. április 28-án Los Angelesben készített kép Matthew Perry kanadai-amerikai színészről. Perry az 1990-es években a Jóbarátok című tévésorozattal, Chandler Bing szerepében vált híressé. A Los Angeles Times és a TMZ.com jelentése szerint az 54 éves színészre Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá 2023. október 28-án.
Nyitókép: MTI/AP/Invision/Rich Fury

Öt ember ellen emeltek vádat Matthew Perry halálával kapcsolatban

Kettő közülük orvos, akik nagy mennyiségű ketaminnal látták el Matthew Perryt,

Az ügyészség öt ember, köztük orvosok ellen emelt vádat Matthew Perry színész tavalyi halálával összefüggésben csütörtökön Kaliforniában.

A vád alá helyezett emberek között van a színész állandó asszisztense is, aki 2023. október 28-án otthonának fürdőszobájában megtalálta Matthew Parry holttestét.Az orvosi vizsgálat ketamin-túladagolást állapított meg a halál okaként.

Martin Estrada szövetségi ügyész közölte, hogy a megvádolt öt ember anyagi hasznot húzott a színész függőséggel való küzdelméből, és azt saját gazdagodásának elősegítésére használta fel, miközben tisztában volt azzal, hogy helytelenül cselekszik. A vádirat szerint az érintettek tisztában voltak azzal, hogy a tőlük származó gyógyszer túladagolása okozta a halált, ezért megpróbálták érintettségüket eltitkolni.

Az is elhangzott, hogy a nyomozás megállapítása szerint az öt ember között vád alá került két orvos nagy mennyiségű ketaminnal látták el Matthew Perryt, és szöveges üzenetben egymás között arról egyeztettek, hogy páciensük mekkora összeget volna hajlandó fizetni a depresszió kezelésére is használt nyugtatóért.

A nyomozás szerint a színész azután kereste fel a két orvost, hogy saját kezelőorvosa visszautasította az általa igényelt mennyiségű ketamint felírását a számára.

A szövetségi kábítószernyomozó hatóság vezetője korábban arról számolt be, hogy Matthew Perry egy alkalommal 2000 dollárt fizetett ki egy adag antidepresszánsért, aminek orvosi rendelvényre hivatalosan 12 dollár az ára.

A vádlottak között van Kenneth Iwamasa, aki a színész bentlakó asszisztense volt, és, aki nagy mennyiségű ketamin injekciót adott be neki. Iwamasa bűnösnek mondta magát a felhozott vádpontokban.

Az öt vád alá helyezett emberből a hatóságok kettőt letartóztattak, köztük az egyik orvost, Salvador Plasencia-t, aki a halált okozó szert felírta. Szintén őrizetben van az a Jasveen Sangha, kábítószer-kereskedő, akit az ügyészek a "ketamin királynő" néven emlegettek.

A másik orvos, a San Diego-i Mark Chavez szintén bűnösnek mondta magát bűnszervezetben elkövetett ketamin-terjesztésben.Az orvosszakértői vizsgálat megállapítása szerint halála pillanatában Matthew Perry vérében akkora mennyiségű ketamint találtak, amit egy általános sebészeti beavatkozás során használnak pácienseken.

A nyomozás során felvett tanúvallomásokból kiderült, hogy halála előtti másfél hétben a színész ketamin infúziós kezelést kapott, az orvosszakértő szerint ugyanakkor ez sem magyarázza meg a halál pillanatában vérben talált mennyiséget.A boncolási jegyzőkönyv Matthew Perry halálát balesetnek minősítette, és annak elsődleges okozójaként a ketamint nevezte meg, amihez egyéb tényezők is hozzájárultak, és szerepet játszott benne a fulladás is.

A ketamin az elmúlt években egyre elterjedtebb orvosi eszköze a depresszió, és szorongás kezelésének, valamint fájdalomcsillapítóként is használják.

Címlapról ajánljuk
Kopasz Bálint: egy ideig nem tervezek kajakba ülni

Kopasz Bálint: egy ideig nem tervezek kajakba ülni

Bár alapvetően örül a bronzéremnek a címvédő Kopasz Bálint, nem tagadja, némi csalódottságot is érzett a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyszámának olimpiai döntője után. A Győri VSE sportolója azt mondta az InfoRádióban, nem érzett bénító nyomást amiatt, hogy neki kellene hoznia a remélt magyar aranyérmet a kajak-kenu sprint szakágának utolsó olimpiai versenynapján.
VIDEÓ
Megújul a VOSZ: vállalkozásfejlesztést is kínálnak az átalakuló irodáik

Megújul a VOSZ: vállalkozásfejlesztést is kínálnak az átalakuló irodáik

Már tíz vármegyeszékhelyen működnek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megújult területi irodái, ahol a Széchenyi Kártya Program termékeivel kapcsolatos eddigi, megszokott ügyintézésén/tanácsadáson kívül új szolgáltatásokkal, például az ESG-előírásokra való felkészülés támogatásával is segítik majd a kkv-kat – mondta a VOSZ elnöke a Portfolio-nak adott interjúban. Eppel János kiemelte: a tavalyi recessziós évben a Széchenyi Kártya Program hiteleinek majdnem 80%-a a vállalkozások napi működésének fenntartását, a likviditás biztosítását szolgálta. Az idei évvel kapcsolatban elmondta: ugyan csökkent az infláció, nőtt a reálkereset, valamint a kamatpálya is lefelé tart, azonban a fogyasztás még nem indult be, emiatt kivárnak a hazai kkv-k, várják a felfelé mutató tartós trendet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×