eur:
395.97
usd:
362.61
bux:
0
2024. augusztus 9. péntek Emőd
Nyitókép: police.hu

Lecsapott a rendőrség Budapestre, tízen nagyon megbánták

Az elfogott személyek között volt minden a droghasználótól a tolvajon át egészen a sokszorosan körözött elkövetőig.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2024. augusztus 6-án 6–16 óráig fokozott ellenőrzést tartott Budapest IX. kerületének belső részén - írja beszámolójában a rendőrség. Az akció célja főleg kábítószerrel összefüggő, valamint a vagyon elleni bűncselekmények elkövetőinek elfogása volt.

Harminc fővárosi rendőr tíz óra alatt tíz embert fogott el, illetve állított elő, de lopott biciklit és 400 doboz zárjegy nélküli cigarettát is találtak.

Egy 49 éves férfi ellen hat körözés volt érvényben. Három esetben a rá kiszabott közérdekű munkát nem végezte el, ezért büntetését szabadságvesztésre változtatta a bíróság, egy szabálysértés miatt is keresték, két ügyben pedig tartózkodási helyének megállapítását rendelték el a hatóságok.

Négy embert lopás, egyet jármű önkényes elvétele, további hármat kábítószer birtoklása miatt fogtak el és állítottak elő.

A rendőrök a Drégely utca és környéke ellenőrzésekor két embert is kiszúrtak, akik kábítószer-fogyasztás jeleit mutatták, őket előállították mintavételre, az eljárás szakértők bevonásával folyik.

A sikeres akcióról videós összefoglalót is feltöltött a rendőrség YouTube-csatornájára:

Címlapról ajánljuk
Újabb kiszabadult fogoly szólalt meg: kérés nélkül kapott kegyelmet

Újabb kiszabadult fogoly szólalt meg: kérés nélkül kapott kegyelmet

Az orosz-brit állampolgárságú Vlagyimir Kara-Murza és a német Patrick Schöbel után újabb, az Oroszország és a nyugati országok között a múlt héten lezajlott "történelmi" fogolycsere érintettje tárta a nyilvánosság elé a tapasztalatait az orosz börtönviszonyokról és az ukrajnai háborúról.

Szépségtapasz: háromgólos győzelem a görögök ellen

A magyar női vízilabda-válogatott 12-9-re legyőzte a görögöket, s ezzel jogot szerzett arra, hogy szombaton az ötödik helyért játsszon, az olaszokkal.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
Moszkva képtelen kezelni a kurszki helyzetet, egyre mélyebbre törnek Oroszországban az ukrán csapatok – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Moszkva képtelen kezelni a kurszki helyzetet, egyre mélyebbre törnek Oroszországban az ukrán csapatok – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Az ukrán támadók egyszerűen kikerülik a Kurszk megyében felhúzott orosz védvonalakat és megerősített településeket, ezért tudtak pár nap alatt a határtól több mint 30 kilométerre kontrollzónát kialakítani – írja friss elemzésében az orosz Rybar biztonságpolitikai thinktank. Úgy néz ki, egyáltalán nem igaz, hogy sikerült megállítani az ukrán előretörést Kurszk megyében: Szudzsát elfoglalták az ukrán katonák és három irányba is megindultak Oroszország belterületei felé. Zelenszkij rohamlövészei már több mint 30 kilométerre vannak a határtól. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×