eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Pexels.com

A rendőrök megölésével fenyegetőzött az ittas rolleres

A Debreceni Járásbíróság 2024. június 19-én bíróság elé állítás keretében hozott ítéletet annak a 40 éves vádlottnak az ügyében, aki obszcén szavakkal illette a vele szemben intézkedő rendőröket. A tárgyaláson a vádlott elismerte a bűncselekmény elkövetését és megbánó magatartást tanúsított.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat két rendbeli becsületsértés vétségében mondta ki bűnösnek, ezért őt halmazati büntetésül 252 000 forint pénzbüntetésre ítélte. A pénzbüntetést meg nem fizetése esetén fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

A Debreceni Törvényszék az ügyet ismertetve közölte: 2024. május 24-én 22 óra 14 perckor állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy férfi Debrecenben, az utcán elesett a rollerével. A helyszínre érkező két rendőr intézkedett a rolleressel szemben, akit igazoltattak. Az ittas állapotban lévő vádlott a vele szemben jogszerűen intézkedő járőröket válogatott szidalmakkal,

obszcén szavakkal illette, valamint azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket, ha nem veszik le róla a bilincset.

A vádlott még azt is kilátásba helyezte az intézkedés során, hogy szól befolyásos barátainak, akik majd elintézik, hogy a két sértett többé ne dolgozzon a rendőrségnél.

A büntetőeljárás során a vádlott elmondta, hogy nagyon sajnálja a történteket és kifejezte, hogy lehetőség szerint bocsánatot szeretne kérni a két járőrtől. Az intézkedő rendőrök a büntető törvénykönyv értelmében hivatalos személyek, akik a munkaköri feladatuk ellátása során intézkedtek a férfival szemben.

A bíróság döntését az ügyészség, a vádlott és védője is tudomásul vette, így az jogerős.

Címlapról ajánljuk
Gémesi Csanád: Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem

Gémesi Csanád: Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem

Egyetlen tussal kapott ki a legjobb 16 között a tunéziai Faresz Ferzsanitól a magyar kardozó, aki rendkívül csalódott volt a vereség után.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×