eur:
391.39
usd:
359.21
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
Nyitókép: unsplash.com

Rutinellenőrzés buktatta le a bonyhádi csalót

Több mint ezer doboz román zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bonyhádi férfinél - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

A férfi által vezetett autót közúti rutinellenőrzésre állították meg, a gépkocsiban ötven doboznyi, magyar zárjegy nélküli cigaretta volt. Később a lakásán – egy melléképületben, a konyhaszekrényekben – további 1010 doboz dohányterméket találtak.

A pénzügyőrök felhívták a férfi figyelmét a jogaira, a kötelezettségeire és a nyilatkozattétel lehetőségére, de a gyanúsított hallgatott a cigaretta eredetéről – tudatta a NAV.

A hatóság a több mint másfél millió forintot érő dohányterméket lefoglalta, az ügyben a jövedéki törvény megsértése és költségvetési csalás miatt indított eljárást.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×