eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: unsplash.com

Rutinellenőrzés buktatta le a bonyhádi csalót

Több mint ezer doboz román zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bonyhádi férfinél - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

A férfi által vezetett autót közúti rutinellenőrzésre állították meg, a gépkocsiban ötven doboznyi, magyar zárjegy nélküli cigaretta volt. Később a lakásán – egy melléképületben, a konyhaszekrényekben – további 1010 doboz dohányterméket találtak.

A pénzügyőrök felhívták a férfi figyelmét a jogaira, a kötelezettségeire és a nyilatkozattétel lehetőségére, de a gyanúsított hallgatott a cigaretta eredetéről – tudatta a NAV.

A hatóság a több mint másfél millió forintot érő dohányterméket lefoglalta, az ügyben a jövedéki törvény megsértése és költségvetési csalás miatt indított eljárást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×