eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: mikroman6/Getty Images

400 euróval próbálkozott a pénzügyőröknél - erre volt elég

A Pécsi Törvényszék elítélt egy román férfit, aki meg akarta vesztegetni a pénzügyőröket az Udvari közúti határátkelőhelyen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Azt írták, minősített hivatali vesztegetés miatt állították bíróság elé a román férfit, aki június 30-án 400 eurót ajánlott a pénzügyőröknek a határátkelőn, hogy hagyjanak fel a vele szemben megkezdett intézkedéssel.

A tájékoztatás szerint a pénzügyőrök megállapították, hogy a járműben a megengedettnél egy emberrel több utazik, valamint a gépjármű súlya meghaladja a megengedett legnagyobb össztömeget.

A férfi a jegyzőkönyv felvétele közben 400 euró készpénzt helyezett el a szolgálati gépkocsi utasterébe azért, hogy az eljáró pénzügyőrök – hivatali kötelességüket megszegve – a megkezdett intézkedést fejezzék be – ismertette a főügyészség.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd „kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés” bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyben a Pécsi Törvényszék az ügyészi indítványnak megfelelően döntött és a román férfit 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és a 400 euróra vagyonelkobzást rendelt el.

Az ítélet jogerős.

Címlapról ajánljuk
Gémesi Csanád: Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem

Gémesi Csanád: Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem

Egyetlen tussal kapott ki a legjobb 16 között a tunéziai Faresz Ferzsanitól a magyar kardozó, aki rendkívül csalódott volt a vereség után.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×