eur:
394.73
usd:
365.21
bux:
71532.98
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Getty Images/mikroman6

200 ezer forintot fogadott el az orvos egy előre hozott mandulaműtétért

Vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség az orvos és a neki pénzt adó két nő ellen is, akiktől 100-100 ezer forintot fogadott el a műtét előrehozásáért.

A vádirat szerint 2022. nyarán a férfi adjunktusként dolgozott egy miskolci kórházban. A nők hozzátartozók - anya és leánya -, a leány gyermekének orrmandula műtétre volt szüksége - írja közleményében az ügyészség. Az anya kereste meg az orvost szakambulanciájának rendelőjében és annak érdekében, hogy az ütemezett műtétet hamarabb végezzék el, a kórház folyosóján 100 ezer forintot adott át.

A műtét után az anya többször eredménytelenül kereste az orvost, így az anyját, azaz a gyermek nagyszülőjét további 100 ezer forint átadásával bízta meg, amelyet az orvos ismételten elfogadott,

így összesen 200 ezer forintot vett át. Az eljárás során azt nem lehetett megállapítani, hogy a műtét előrehozatalára orvosilag indokolatlanul került volna sor.

Az egészségügyről szóló törvény rendelkezése szerint az egészségügyben dolgozó az egészségügyi szolgáltatás nyújtásáért semmilyen pénzbeli előnyt nem kérhet, illetve nem fogadhat el.

2022 évben a havi minimálbér bruttó 200 ezer forint volt, így az elfogadható ajándéktárgy értéke, azaz a hálapénz 10 ezer forintot nem haladhatott meg.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottak közül tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben az orvossal és a műtött gyermek édesanyjával szemben pénzbüntetést, míg a nagyszülővel szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×