eur:
395.06
usd:
367.97
bux:
71611.5
2024. július 2. kedd Ottó
üzlet szerződés iratok aláírás
Nyitókép: Pixabay

Hamis diplomával jelentkezett különféle állásokra

Vádat emeltek egy nő ellen, aki pénzügyi és számviteli ügyintéző végzettséget igazoló hamis diplomát használt fel különféle állások betöltéséhez – tájékoztatott a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Négyessyné Bodó Marianna közölte, a vádirat szerint a nő 2023 áprilisában egy állás betöltéséhez pénzügyi és számviteli ügyintéző végzettséget igazoló, hamis főiskolai bizonyítványt nyújtott be egy céghez.

Az e-mailben megküldött dokumentum szerint a nő magán-munkaközvetítői tevékenységhez szükséges végzettséggel rendelkezett. Az okmány azonban nemcsak azért volt hamis, mert a főiskola a nő nevére nem állított ki bizonyítványt, hanem amiatt is, mert

az okiratban szereplő szakot az intézmény meg sem hirdette.

Munkaadója a nő közhiteles nyilvántartásba vétele miatt bejelentést tett a kormányhivatalhoz, ahol az eljárás során észlelték, hogy a benyújtott bizonyítvány hamis.

A hatósági eljárásban az is kiderült, hogy egy évvel korábban a nő egy másik cég nevében ugyanezt a hamis bizonyítványt már egyszer benyújtotta a szükséges végzettség igazolásához. Az alapján őt akkor munkaerő-kölcsönzési tevékenységre jogosító nyilvántartásba jegyezték be, melyet azóta már töröltek.

Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítással vádolja, ügyében a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×