eur:
395.47
usd:
368.41
bux:
71942
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Forrás: képernyőkép, Magyarország Ügyészsége

Dróttal pecázta ki a telefonokat a zárt üzletből - videó

A mobiltelefonok mellett egy pénztárgépet is sikerült magához húznia és kiürítenie az elkövetőnek.

A Szegedi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki idén áprilisban, egy szegedi hipermarket üzletsorának bezárt üzleteiből halászott ki mobiltelefonokat és pénztárgépet - írja közleményében az Ügyészség.

A vád szerint a vádlott 2024. áprilisában, tíz nap leforgása alatt háromszor is megjelent esténként egy bevásárló központ üzletsorán. Drótból hajlított eszközével egy mobiltelefon-szaküzletből több készüléket lopott el úgy, hogy azokat az üzletet lezáró rácson kiügyeskedte, majd az áruvédelmi zsinórról letépte. Egy másik boltból hasonló módszerrel a pénztárgépet húzta magához.

Az elkövető összesen 735.000 forint értékben lopott telefonokat, míg a kasszából 25.000 forint készpénzt vett magához.

A büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség két rendbeli lopás miatt állította bíróság elé. Az ügyben tartott tárgyaláson a férfit a Szegedi Járásbíróság a vád szerint bűnösnek mondta ki, és két év börtönre ítélte.

Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért jelentett be fellebbezést, így az eljárás másodfokon, a Szegedi Törvényszéken folytatódik.

Az egyik lopást rögzítette az üzlet biztonsági kamerája, a videót az Ügyészség weboldalán tekintheti meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut

Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut

Eddig is gyorsan nőtt és nyereséges volt, ám 2023-ban szó szerint szárnyalt a Revolut: 344 millió fontos profitot értek el 1,8 milliárd fontos bevétel mellett. A bank bevételei rendkívüli módon, mintegy 95%-kal nőttek az egy évvel korábbihoz képest, miközben a lakossági ügyfelek száma 45 százalékkal ugrott meg, a növekedés idén is folytatódott. Magyarországon 2023 végén 1,2 millió ügyfelük volt, akik ráadásul fizetési adatok szerint már messze nem csak a külföldi utazások alkalmával használják a Revolut-számlájukat. Év végére már 1,5 millió ügyféllel számolnak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×