eur:
394.93
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Yettel feliratok a Telenor Magyarország Zrt. üzletében egy budai bevásárlóközpontban 2022. február 15-én. Márciustól nevet változtat a cseh PPF befektetői csoport tulajdonában álló mobiltársaság, új neve Yettel Magyarország Zrt. lesz.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Figyelmeztetést adott ki az egyik nagy hazai mobilszolgáltató

Újabban a Yettel feltöltőkártyások adataira utaznak online csalók.

Yettel feltöltőkártyás ügyfeleket célzó csaló weboldal bukkant fel az interneten, melynek célja, hogy megszerezze az egyenlegfeltöltést kezdeményező ügyfelek bankkártya-adatait. A hamis weboldal megtévesztésig hasonlít a szolgáltató eredeti weboldalára, ám

a címsorban yettell.com szerepel, azaz két „L” betű és „.com” végződésű a webcím

– olvasható a cég közleményében. Bár a felület teljes mértékben a Yettel arculati elemeit használja, mégis, ebben az esetben átverésről van szó. A Yettel saját mobilinternet-hálózatán kizárta a csaló weboldal elérhetőségét.

Az ügyfelek csalók általi megtévesztésében az is közrejátszik, hogy a hamis weboldal eredetinek tűnő Yettel weboldalként jelenik meg a Google találati eredmények első szponzorált találataként – itt még helyes webcímet mutatva –, így a kattintásig szinte nem is állapítható meg, hogy csalásról van szó és egy hamis, csaló weboldalra vezet a link – teszik hozzá.

A Yettel kéri ügyfeleit, hogy feltöltőkártyás egyenlegfeltöltéshez a biztonságos Yettel alkalmazást vagy webes egyenlegfeltöltés esetén a szolgáltató hivatalos weboldalát keresse fel.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×