eur:
393.07
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Ráhúzta a rendőrautóra a kormányt - baleset lett belőle

Nem volt jogsija, sokat ivott, egymás után hozta a rossz döntéseket.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze vádat emelt egy 56 éves salgótarjáni férfi ellen, aki egész napos italozást követően volán mögé ült és balesetet okozott. A vádirat szerint a férfi, akinek vezetői engedélye nincs, 2023. szeptember 29-én jelentős mennyiségű szeszesitalt fogyasztott el egy presszóban, majd az éjszakai órákban haza akarta szállítani ismerősét, ezért súlyosan ittas állapotban volán mögé ült.

A 21. számú főúton található kereszteződést lassan, bizonytalan úttartással közelítette meg, kanyarodási szándékát irányjelző használatával jelezte. Ekkor érkezett szemből a rendőrautó, melynek vezetője a vádlott bizonytalan és lassú haladása miatt megkülönböztető fényjelzést használva a jármű mellett megállva fel akarta őt szólítani, hogy álljon félre. Ekkor az ittas férfi

erőteljes gázt adva hirtelen félrerántotta a kormányt és az autója bal oldalával nekiütközött a rendőrségi gépjárműnek, majd megállás nélkül továbbhajtott még pár száz métert.

A baleset következtében a rendőrautó vezetőjének könnyű sérülései keletkeztek.

A vétkes sofőr cselekményével megszegte a KRESZ több, közúti közlekedésre vonatkozó szabályát, ezért a járási ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével vádolta meg, vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×