eur:
395.42
usd:
368.57
bux:
71904.13
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pexels.com

Féltékenységből halálra gázolta exe új párját egy férfi, tíz év börtönre ítélték

Amikor a sértett az úttesten haladt, a vádlott felé kanyarodott, felgyorsított, és elütötte őt autójával.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést kért abban az ügyben, amelyben egy férfi gépkocsival elütötte volt élettársa új párját, aki életét vesztette – közölte az ügyészség.

A közleményben azt írják, hogy a férfi kapcsolata megromlott a nővel, ezért előbbi 2017 májusában elköltözött a családtól. A pár egy gyermeket nevelt. A nő néhány hónap elteltével megismerkedett egy másik férfival, aki odaköltözött hozzá. A vádlott rájött, hogy volt élettársa egy másik férfival él együtt, amit nehezen vett tudomásul. Képtelen volt végleg elengedni a nőt, akit többször is indulatos, trágár üzenetekkel, hívásokkal zaklatott.

A vádlott 2021 júniusában autójával hazavitte gyermeküket, majd a közeli utcákban körözve figyelte a környéket. Nem sokkal később megjelent a sértett a helyszínen, és sietős léptekkel a vádlott személygépkocsija felé indult.

Amikor már az úttesten haladt, a vádlott felé kanyarodott, felgyorsított, majd elütötte őt kocsijával.

A sértett néhány nap múlva belehalt sérüléseibe.

A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat emberölés miatt tíz év börtönbüntetésre, hat év közúti járművezetéstől való eltiltásra, tíz év közügyektől való eltiltásra ítélte, továbbá kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlott bűnös, vele szemben hosszabb tartamú büntetés kiszabása szükséges. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×