eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Budapest - the capital of Hungary - popular tourist destinations.
Nyitókép: Artur Gazda/Getty Images

Csak úgy repültek a bírságok a Duna-hidakról lehajtó sofőröknek - ezért

Az összes budai kerületet érintette a rendőrség többnapos ellenőrzése. Irányjelzés elmulasztása, rendőri jelzés figyelmen kívül haladása miatt is tettek szabálysértési feljelentést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság I., II., III., XI., XII. és XXII. kerületi kapitányságai elsősorban a Pestről Budára vezető hídlehajtóknál, valamint az illetékességi területükön ellenőrizték a közlekedőket 2024. május 17-én 20 óra és május 19-én 8 óra között.

A beszámoló szerint az akció során 1950 gépjárművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, közülük 27-nél merült fel az ittasság gyanúja. 10 sofőr alkoholszintje bűncselekményi értéket mutatott, 17 embert mintavételre állítottak elő. Közülük egy autós, akiről kiderült, hogy engedély nélkül vezetett, a rendőri jelzés ellenére továbbhajtott, de nem jutott messzire, mert a rendőrök 100 méterrel arrébb utolérték, és vele szemben két szabálysértési feljelentést tettek. Egy másik megállított gépjárműben négy személlyel szemben kellett intézkedniük kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt, továbbá elfogtak egy körözött személyt is.

Az egyenruhások biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 13, valamint kötelező haladási irány megszegése miatt négy esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, három sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek - többek közt engedély nélküli vezetés, rendőri jelzés figyelmen kívül hagyása, és irányjelzés elmulasztása miatt. További 14 járművezetőt helyszíni bírsággal szankcionáltak: heten közülük irányjelzés elmulasztása, öten lejárt műszaki érvényesség, egy ember záróvonal átlépése és lejárt érvényességű vezetői engedély miatt kapott büntetést.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Félidős az ötödik Orbán-kormány – Mérlegen a gazdaságpolitika Zsiday Viktorral és Madár Istvánnal

Félidős az ötödik Orbán-kormány – Mérlegen a gazdaságpolitika Zsiday Viktorral és Madár Istvánnal

Nemrég letelt az ötödik Orbán-kormány első két éve, ami egyben azt is jelenti, hogy félidejéhez érkezett a választási ciklus. Ebből az alkalomból Zsiday Viktorral, a Citadella Alap portfóliómenedzserével, valamint Madár Istvánnal, lapunk vezető makrogazdasági elemzőjével értékeltük a kabinet gazdaságpolitikai eredményeit. Az elemzők a nagyképet nem látják túl hízelgően, a következő két évben viszont simán benne van, hogy jobb lesz, mint a ciklus első fele. Az inflációs pályáról megoszlanak a vélemények, az akkumulátorgyártást viszont úgy vélik, a ciklikus visszaesés miatt korai lenne temetni, a hosszú távú hatás tekintetében persze kétséges, hogy valaha bejön-e a kormány számítása – egyebek mellett ezekről a témákról is szó volt a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadásában, amit ebben a cikkben meg lehet hallgatni, és főbb állításait tekintve el is lehet olvasni. A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és a cikk végén beillesztett lejátszóban is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×