eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

A banki alkalmazott mentett meg egy ügyfelet a csalóktól - videó

A 89 éves asszonyt román munkások akarták "levenni" majdnem kétmillió forinttal egy egyórás bádogos munkáért.

Négy román férfi csengetett be egy debreceni nyugdíjashoz 2024. április 16-án dél körül. Elmondásuk szerint ereszjavítással, -cserével foglalkoznak, és hamar felhívták a 89 éves asszony figyelmét a csatornája rossz állapotára. Ugyan az utcáról végezték az állapotfelmérést, mégis kilátásba helyezték, hogy az ilyen „rozoga” csatorna miatt akár bírságot is kaphat a ház tulajdonosa - olvasható a police.hu oldalán.

A nő megkérdezte, hogy mennyibe kerülne a javítás, a csapat szószólója csak legyintgetett, és már kezdték is a munkát. Mindössze egy órát dolgoztak a tetőn, majd közölték a végösszeget, amit 1,8 millió forintban állapítottak meg. Az asszony sokallta, és nem is volt ennyi pénze otthon. A munkások ekkor sem jöttek zavarba, felajánlották neki, hogy elviszik a legközelebbi bankba, és megvárják, míg leveszi a pénzt. A pénzintézet ügyintézőjének gyanús lett a néni sürgető szüksége a pénzre, és megkérdezte, hogy miért kell neki ekkora összeg azonnal. A történetet végighallgatta, és rögtön hívta a rendőrséget.

Az elkövetők egy parkolóban várták a megvezetett ügyfelüket, aki nagy meglepetésükre rendőrök gyűrűjében tért vissza. A járőrök megbilincselték a román állampolgárokat, az autójukat pedig átkutatták, és több százezer forintot találtak benne. A bűnügyesek csalás bűntett kísérlete miatt hallgatták ki őket. A nyomozás adatai szerint a csapat nem először próbált meg átverni embereket így vagy ehhez hasonló módszerekkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy erői sikeresen elfoglalták Lozuvatske települést az ukrajnai Donyeck megyében, Pokrovszk városától nem messze. Ez a térség az elmúlt hónapok leghevesebb frontcsatáinak helyszíne. Mindeközben az ukránok sem tétlenkedtek, Alekszej Szmirnov megbízott regionális kormányzó közlése szerint egy Ukrajna által indított dróntámadás következtében három orosz olajtartály gyulladt ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×