eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Forrás: Pixabay

Vad délután: ékszerboltot és autókat tört fel Szombathelyen egy férfi, majd vonatra szállt

Az ámokfutás előtt nem sokkal a járőrök még igazoltatták a furán viselkedő férfit, később már lopott holmival megpakolva kapták el.

A rendőrségre 2024. április 16-án 5 órakor érkezett bejelentés arról, hogy betörték egy szombathelyi ékszerüzlet üvegajtaját - írja beszámolójában a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A városi rendőrök a közterület-felügyelet kamerarendszerén észrevették, hogy a bejelentést megelőzően egy férfi az utcában gyanúsan viselkedik, akit igazoltattak is. Nála ekkor még csak egy üres utazótáska volt. Ezt követően a férfi vonatra szállt.

A szombathelyi nyomozók azonban figyelmeztették a celldömölki járőröket, akik már az állomáson várták a férfit.

A nála lévő teli táskában már ékszerek, illatszerek és egyéb használati tárgyak voltak, amelyekkel nem tudott elszámolni, így elfogták és előállították.

A feltört ékszerüzletből közel 5,5 millió forintnyi ékszert, parfümöt és más illatszereket vitt el. A hatóság egyéb tárgyakat si talált a férfinél, melyekről kiderült, hogy két olyan autóból származnak, amiket út közben tört fel Szombathelyen.

A rendőrök a tolvajt többrendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették - írják a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×