eur:
394.37
usd:
367.79
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: unsplash.com

Vigyázat, már a Netflix nevében is csalnak – nyomon a rendőrség

Százezer forintot csaltak ki egy embertől online csalók.

Egy 30 éves várpalotai lakos a napokban kapott SMS-t a telefonjára, miszerint az egyik népszerű online streamingszolgáltatónál, a Netflixnél lévő előfizetését felfüggesztik, mivel probléma adódott vele. Ennek megoldására az üzenetben egy linket is küldtek, amin keresztül a sértett megadta bankkártyája adatait és a biztonsági ellenőrző kódot is. Ezután 100 ezer forintot emeltek le jogosulatlanul a számlájáról – írja a police.hu.

A rendőrök arra figyelmeztetnek, hogy senki ne adja meg az adatait, ha ilyen jellegű üzenetet kap, különösen nem a kártya hátlapján lévő CVC-kódot, mert azt hivatalos ügyintézés során sem kérhetik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat hajthatnak végre a bankkártya fizikai jelenléte nélkül is. Azt javasolják, hogy pénzügyi vagy egyéb szolgáltatóval az online ügyintézést hivatalos, megbízható forrásából telepített applikáción keresztül végezzék el, és ismeretlen forrásból, SMS-ben vagy e-mailben küldött linkre soha ne kattintsanak.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×