eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Forrás: Pixabay

Ne lelkesedjen, ha ilyesmit nyert – figyelmeztet a rendőrség

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében a közelmúltban ismét előfordult az úgynevezett "nyereményjátékos csalás". Az ismeretlen több alkalommal is pénzt csalt ki áldozatától.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében az elmúlt napokban egy közösségi oldalon küldött üzenetben egy hölgyet kerestek meg azzal, hogy ajándékcsomagot nyert nagyobb összegű pénzzel - írja a police.hu.

Az ismeretlen képet is küldött a sértettnek a nyereményről, megerősítve annak hitelességét. Ahhoz viszont, hogy a nő ezt a csomagot megkapja, futárköltségként egy kisebb összeget kellett átutalnia egy ismeretlen bankszámlára. Az áldozat később ismét kapott egy értesítést, miszerint a csomagot a vámon feltartóztatták, további pénzre lesz szükség, hogy átvehesse a csomagot.

Az újabb összeg átutalását követően az ismeretlen tovább hitegette a sértettet a nyeremény átvételével kapcsolatban,

amely azóta sem érkezett meg.

Annak érdekében, hogy ne váljunk hasonló csalás áldozatává, a rendőrség a következőket tanácsolja:

  • A közösségi oldalon, e-mailben kapott nyereményjátékokat kezeljük fenntartásokkal!

  • Mindig ellenőrizzük a nyereményt biztosító cég honlapján vagy közösségi profilján, hogy valóban van-e ilyen játék!

  • A játékot szervezők a nyeremény átvételéhez szükséges adatokon kívül mást, így pénz átutalását sem kérik soha!

  • Személyes adatainkat csak a valódi, ellenőrzött játékokhoz kapcsolódóan és a valódi szervező online felületén adjuk meg!

  • A nyereményjátékok egy része az adatgyűjtést szolgálja, mivel a személyes és a kapcsolattartási adatok, mint az e-mail-cím és a telefonszám, jól értékesíthetők. Legyünk tisztában ezzel, mielőtt megadjuk azokat!

  • Legyünk figyelmesek! Ha nem regisztráltunk nyereményjátékon, akkor nem is nyerhetünk!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×