eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Umarex gyártmányú Walther P22 9 mm öntöltő gázpisztoly. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Magyarország kiad Ausztriának egy veszélyes török férfit

Elrendelte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön annak a török állampolgárságú férfinak az átadását, aki ellen az osztrák hatóságok bocsátottak ki európai elfogatóparancsot emberölés és más bűncselekmények miatt - tudatta a magyar bíróság közleményben.

A férfi ellen az Osztrák Szövetségi Köztársaság Wiener Neustadti Ügyészsége bocsátott ki európai elfogatóparancsot.

Az eljárás eddigi adatai szerint a gyanúsított szeptember 24-én éjjel Wiener Neustadtban, egy bevásárlóközpont parkolójában az általa vezetett fekete BMW-ből legalább háromszor rálőtt áldozatára, aki a helyszínen életét vesztette.

A körözött férfi szeptember 24-én reggel próbált kilépni a röszkei autópálya határátkelőhelyén, az ellenőrzés során azonban egy Walther típusú pisztoly került elő a kocsijából.

A fegyverben két lőszer volt, további 35 pedig a fegyver mellett.

A gyanúsítottnak a fegyver birtoklására és Magyarországon történő átszállítására nem volt engedélye, ezért a magyar hatóságok eljárást indítottak vele szemben, és a Szegedi Járásbíróság szeptember 26-án elrendelte letartóztatását.

Csütörtökön a Fővárosi Törvényszék az európai elfogatóparancsban szereplő cselekmény miatt elrendelte a gyanúsított átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását az osztrák hatóságoknak. A végzés végleges - közölték.

(A nyitókép illlusztráció.)

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×