eur:
395.06
usd:
367.89
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pexels.com

15 évet kaphat újszülött gyermeke kegyetlen megöléséért

A Miskolci Törvényszék tizenöt év fegyházra, mellékbüntetésül tíz év közügyektől eltiltásra ítélte azt a nőt, aki tavaly július elején megölte újszülött gyermekét – tájékoztatott Tőzsér Ildikó, a törvényszék sajtószóvivője.

Az ítéleti tényállás szerint a nő várandós volt, de nem készült a gyermek születésére, nem járt terhesgondozásra, és a védőnőt is csak a cselekményt megelőző egy héttel kereste fel. Tavaly július elején késő este a vádlott hasa görcsölni kezdett, amit édesanyjának is jelzett, későbbi fájdalmairól és a magzatvíz elfolyásáról azonban senkinek sem szólt – írták.

A tájékoztatás szerint a nő a hajnali órákban a WC-re ülve szülte meg gyermekét, a köldökzsinórt pedig egy ollóval vágta el.

Az újszülött feje a vízzel telt öblítő részbe merült, ahonnan a vádlott csak néhány perc múlva emelte ki, majd a gyermeket a földhöz ütötte és egy törölközőbe csavarva magára hagyta.

Aznap délelőtt – valódi szándékát elhallgatva – egy ismerősét kérte meg, hogy vigye Lyukóbánya erdős külterületére, ahol elrejtette a csecsemő holttestét – írták.

Az újszülött halálát fulladás, ellátatlanság és a koponyát ért ütés okozta. A törvényszék a vádlottat tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte el, a nő felügyeleti jogát később született gyermekei tekintetében megszüntette – közölték.

A közlemény szerint törvényszék a büntetés kiszabásakor kis mértékben vette figyelembe enyhítő körülményként a vádlott büntetlen előéletét, de súlyosító körülményként értékelte a kitartó szándékkal párosult gátlástalan elkövetést, és a hasonló jellegű cselekmények emelkedő számát megyeszerte és országosan.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítésért fellebbezett, az ügyész és a védő három napot tartottak fenn nyilatkozattételre – közölte a sajtószóvivő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Járatkésés esetén fizet a biztosító? Vigyázz, van egy csavar a történetben

Járatkésés esetén fizet a biztosító? Vigyázz, van egy csavar a történetben

Felpörgött a nyaralási szezon, ez jól látszik az utasbiztosításokon is - közölte saját adatai alapján a Netrisk. Júniusban az utasbiztosítások átlagdíja 11 800 forint volt. A legtöbben olaszországi és horvátországi utazásra kötöttek biztosítást, de az idén látszik a foci-Eb hatása is. 2024-ben a tavalyihoz képest előretörtek a repülős utak, itt pedig az akár 10-20 órás járatkésések miatt még nagyobb szerepet kapnak a jól megválasztott utasbiztosítások. A kártérítéshez azonban fontos, hogy a biztosítás az indulástól egészen a hazaérkezésig tartson, és az sem mindegy, hány órás késés esetén térít az adott társaság, ezért érdemes összehasonlítani az elérhető ajánlatokat - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 05:15
×
×
×
×