eur:
392.93
usd:
363.15
bux:
72157.74
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay

"Pofátlanító" kocsit dobott a forgalomba a II. kerületi önkormányzat

A rendőrség fogja használni, a jelölés nélküli szürke BMW szabálytalankodókat fog kiszűrni a forgalomból.

Új „pofátlanító” autó állt szolgálatba Budán, a II. kerületi önkormányzat egy szürke BMW-t ruházott a rendőrségre a "Boglárka" becenevű közlekedésbiztonsági program részeként - írta ki Facebook-oldalára a kerület polgármestere, Őrsi Gergely.

"A kamerás rendőrautók által készített videókon szembesülni sokszor a legelképesztőbb és legveszélyesebb szabálytalanságokkal. Az új autó reményeink szerint segít a megelőzésben is, és összességében biztonságosabbá teszi a közlekedést" - olvasható a közlésben.

Bíznak benne, hogy egyre ritkábban kell intézkedni, és egyre kevesebb olyan kirívó szabálytalanság lesz a közutakon, amit elrettentő példaként nézhetünk vissza.

"Fontos, hogy az autó a járőrözésben is részt fog venni, már a lomtalanítás idején, vagyis nemcsak a közúti szabálytalanságok felderítésében és megelőzésében lesz szerepe"

- írja a polgármester.

A II. kerületi Közbiztonsági Alapítványon keresztül 5,6 millió forintos összeggel támogatták a fiatal autó vásárlását, mely a II. Kerületi Rendőrkapitánysághoz került kamerás járőrautóként.

Emellett a rendőrséggel együttműködve saját forrásból fix sebességmérő berendezéseket helyeztek ki.

"Mostanra elmondható, hogy meggyőző eredménnyel működik az adyligeti, Kapy utcai és a Máriaremetei úti mérőpont, valamint szeptember 7-e óta működik traffibox a Törökvész úton is" - mutat rá a fejlesztésre.

További mérőpontok épülnek hamarosan az Árpád fejedelem útjához, a Hidegkúti útra és a Zöldlomb utca 24. előtti útszakaszra is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Megjött a hét legjobban várt adata, mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Megjött a hét legjobban várt adata, mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Igencsak felemás munkaerőpiaci adatok érkeztek Amerikából, hiszen amíg az új álláshelyek száma nőtt, addig a munkanélküliség emelkedett, ezeket az adatokat emésztik most a piacok: a közlést követően a dollár esetében láthattunk nagyobb kilengéseket, ezt követően azonban visszatértek az árfolyamok az adatközlés előtti szintre. Eközben az európai tőzsdéken kiváló a hangulat, és Amerikában is pluszos nyitásra van kilátás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×