eur:
401.68
usd:
364.06
bux:
72649.8
2024. október 4. péntek Ferenc
Nyitókép: Facebook/ HNK Gorica

Újabb rejtélyes részletek a Budapesten eltűnt futballista ügyében

Nem sokkal az eltűnése előtt megzsarolták és késsel fenyegették Budapesten Hameed Abdullah Talalt – állítja az apja.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, az iraki-svéd futballista, a legutóbb Zalegerszegen szerepelt Hameed Abdullah Talal rejtélyes körülmények között eltűnt Magyarországon. A 27 éves támadó szombaton Horvátországból Budapestre utazott, hogy a szükséges iratokat magával vigye új klubjához, de hétfő óta nem adott életjelet magáról, ezért már a magyar rendőrség keresi.

A férfi édesapja a svéd Aftonbladetnek úgy nyilatkozott, hogy legutóbb hétfőn beszélt gyermekével és megtudta, hogy minden készen áll a horvátországi költözéshez, autója útra készen várta, hogy Velika Goricába utazzon. Később az apa újra próbálkozott, de akkorra már kikapcsolt jelzést adott fia mobiltelefonja, és azóta nem érte el – írja a csakfoci.hu.

Az aggódó édesapa azonnal Budapestre utazott, a fia lakásának garázsában a focista Porsche Taycan típusú autója ott állt, a töltőkábel még mindig be volt dugva, de a játékos eltűnt. Az édesapa ekkor hívta a magyar rendőrséget, betörtek a lakásba, ahonnan eltűntek a fia kulcsai és a pénztárcája, de az útlevele még ott volt.

Az apa azt állítja, hogy egyértelmű jelei vannak, hogy bűncselekményt követhettek el fia kárára. Az előző héten a telefonban a fia depressziósnak és labilisnak tűnt, de először nem akart mindent elmondani, csak azt mondta, "valami történhet".

Szerinte az is közrejátszhatott fia eltűnésében, hogy a nyáron egy másik klubtól is volt ajánlata, küszöbön állt az átigazolás, amikor Abdullah visszalépett. Ekkor két ember ment a szállodába, ahol akkoriban megszállt. Az egyikük megfenyegette, hogy késsel leszúrja, de hívták a rendőrséget, és elvitték a férfiakat. Ezután a fia megijedt, hamarosan kapott egy telefonhívást egy olyan személytől, aki azt állította, hogy ő képviseli a szóban forgó klubot, és 50 ezer eurót követelt kártérítésként. "Abdullah azt mondta, hogy egy eurót sem kapnak, de aztán a hangulat fenyegetővé vált" – mondta az apa, aki ennyit tud az ügyről.

A svéd külügyminisztérium ugyancsak megerősítette közben a játékos eltűnését, és közölte, hogy kapcsolatban állnak a magyar hatóságokkal az ügyben.

A 27 éves Hameed Abdullah Talal legutóbb a ZTE második csapatának kötelékébe tartozott, de megfordult itthon a TFSE és az Internationale CDF csapatában is, mint ahogy Irakban, Svédországban, Ausztriában és Szlovéniában is futballozott korábban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Megjelent a csütörtökön véget ért kormányülés után a késő esti Magyar Közlönyben az a határozat, amely értelmében elfogadta a kormány a Nemzeti Földhő Hasznosítási Koncepciót. Erről is szó lesz a Portfolio jövő csütörtöki Energy Investment Forum konferencián, amelynek egyik nyitó előadója Lantos Csaba energiaügyi miniszter lesz, még nem késő regisztrálni itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×