eur:
394.69
usd:
364.44
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
A female doctor refuses a bribe from her patient in medical office
Nyitókép: Rostislav_Sedlacek/Getty Images

Hálapénzt elfogadó főorvosokért mentek a rendelőbe a rendőrök - videó

A hálapénzt adó betegek is gyanúsítottak lettek abban az ügyben, amely során két szabolcsi főorvos került bajba.

Vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt járnak el a szabolcsi rendőrök két helyi főorvos ellen. A nyomozók az orvosokat kórházi rendelőikben számoltatták el.

Erről videót is készítettek:

A rendőrség azt írja: a megalapozott gyanú szerint a 71 éves és a 46 éves orvosok betegeiktől hálapénzt fogadtak el a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért, miközben állami egészségügyi jogviszonyban jártak el.

Fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy

a két orvos rendszeres jövedelemre tett szert.

A nyomozás eddigi adatai szerint az idősebb orvos tizennyolc, míg fiatalabb kollégája nyolc alkalommal fogadott el betegeitől készpénzt a térítésmentes állami egészségügyi szolgáltatásért. Az orvosoknak átadott hálapénz mértéke alkalmanként tíz- vagy húszezer forint volt.

A 46 éves orvost a rendőrség őrizetbe vette, és indítványozták letartóztatását is,míg a 71 éves orvos esetében ez egészségügyi okokból nem volt lehetséges, így ő a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhet.

A rendőrök azt is közölték, hogy "a vesztegetői oldalon állók létszáma bővülni fog, és ezzel arányosan az orvosok által elkövetett vesztegetés elfogadásának rendbelisége is".

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×