eur:
394.8
usd:
365.37
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Close-up Of Male Judge In Front Of Mallet Holding Documents
Nyitókép: AndreyPopov/Getty Images

Előre megásták a sírját – Újabb fejlemény a szentendrei gyilkos banda ügyében

A Fővárosi Főügyészség még 2020 augusztusában emelt vádat három férfivel szemben emberölés, valamint csoportosan elkövetett vagyon elleni bűncselekmény miatt.

A megállapított tényállás szerint az egyik elkövető 2018 év végén tízmillió forint kölcsönt vett fel a későbbi sértettől, de szándékában sem állt visszafizetni – olvasható a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleményében.

Elhatározta, hogy megöli a sértettet, ezért összebeszélt a vele baráti kapcsolatban álló két későbbi vádlottal. A pénz visszaadásának ígéretével 2019. május 6-án délután egyikük felvette a sértettet Újpesten az autójába, majd a másik tettes is csatlakozott hozzájuk. Eközben a harmadik elkövető egy szentendrei külterületen

egy előre megásott sírgödörnél várta őket.

Szentendre felé közlekedve egyikük megfojtotta a gépjárműben egy zsineggel a hitelezőt, majd megszabadították értékeitől és elásták. Óráját és ékszerét később eladták, és megosztoztak a tőle elvett 60 ezer forint készpénzen.

A per

Az ügyészség az elsőrendű vádlottat – vagyis a tettest – életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel és tíz év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre sújtotta azzal, hogy 25 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. A másodrendű vádlottat – a felbújtót – halmazati büntetésül 19 év fegyházra, 1 millió 125 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A harmadrendű vádlottat – aki bűsegédként közreműködött a gyilkosságban – pedig 11 év fegyházra és ötszázezer forint pénzbüntetésre ítélte, és mindkettőjüket tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az elsőfokú ítéletet az eljáró ügyész tudomásul vette, míg a vádlottak és védőik azzal szemben teljes körű fellebbezést jelentettek be, vitatva annak ténybeli megállapításait és jogi indokolását.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához előterjesztett indítványával az elsőfokú ítélet helyben hagyását kezdeményezte mindhárom vádlottnál.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Pozitív hangulatban telik a kereskedés az európai tőzsdéken, ezzel a régió piacai javítani tudnak a tegnapi eséshez képest. Ehhez képest az USA-ban sokkal visszafogottabb mozgásokat látunk annak ellenére, hogy a friss adatok a munkaerőpiac lassulását mutatták, ami jó hír lehet a Fed kamatvágása szempontjából. Nagyobb mozgásokra azonban nem kell ma számítani az USA-ban, hiszen a Függetlenség Napja miatt már ma is korábban zár a tőzsde, holnap pedig nem lesz kereskedés, tehát várhatóan kisebb volumenekre lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×