eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 4. vasárnap Dominika, Domonkos
Nyitókép: Police.hu

Egy vödör marihuánával lófrált Kaposváron – képek, videó

A Kaposvári Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azokkal a férfiakkal és egyikük élettársával szemben, akik nagy tételben foglalkoztak marihuána terjesztésével a somogyi vármegyeszékhelyen.

A vád szerint a vádlottak közül hárman szervezetten vettek részt a kábítószer-kereskedésben, mivel 2021 év végétől a 2022 áprilisában történt rendőrségi akcióig egy Kaposvár belvárosában lévő albérletben a kiterjedt vevői körüknek együtt porciózták, csomagolták és árusították a kábítószert.

Az ügy első rendű vádlottját összehangolt rendőrségi akció keretében pár hónap kereskedés után fogták el, akinél az intézkedés során egy vödörben nagy mennyiségű marihuána volt.

A nyomozati cselekmény során több mint egymillió forint készpénzt, közel fél kilogramm kábítószergyanús anyagot – köztük majdnem kétszáz darab cigarettát és közel száz darab alufóliába csomagolt tasakot –, kábítószer előállításához és fogyasztásához szükséges eszközöket, mobiltelefonokat, valamint a vagyonvisszaszerzés érdekében egy gépkocsit foglaltak le.

A férfi nemcsak unokatestvérét és élettársát vonta be az illegális üzletbe, hanem 12 éves gyermekét is, mivel több alkalommal a kiskorú adta át a kábítószert az egyik vevőnek.

Az időközben más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő terhelt a kábítószer értékesítéséből több mint másfél millió forint bevételre tett szert.

Police.hu
Police.hu
Police.hu
Police.hu

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában mindegyik kereskedővel szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 3. 07:40
×
×
×
×