eur:
396.3
usd:
369.84
bux:
71864.57
2024. július 2. kedd Ottó
Kovács Béla korábbi jobbikos európai parlamenti képviselő az ellene és három társa ellen az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermében 2020. szeptember 24-én. A bíróság felmentette Kovács Bélát a kémkedés vádja alól elsőfokú ítéletében, ugyanakkor költségvetési csalás miatt másfél év felfüggesztett szabadságvesztéssel és 600 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szökésben a volt jobbikos politikus, elfogatóparancsot adtak ki ellene

Költségvetési csalás miatt adott ki elfogatóparancsot a rendőrség Kovács Béla volt jobbikos politikussal szemben.

A Budapest Környéki Törvényszék büntetési-végrehajtási csoportja kedden rendelt el fényképes körözést Kovács Béla ellen.

A Kúria szeptember végén harmadfokú eljárásban bűnösnek mondta ki a Jobbik egykori európai parlamenti képviselőjét az Európai Unió intézményei elleni kémkedés és költségvetési csalás, magánokirat-hamisítás miatt, s büntetését öt év fegyházra, illetve tíz év közügyektől eltiltásra súlyosította.

Kovács Béla leghamarabb büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat feltételesen.

Címlapról ajánljuk
Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Az európai támaszpontokon tíz év után rendeltek el Charlie fenyegetettségi szintet, és azt sem lehet kizárni, hogy támadás készül valamelyik létesítmény ellen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docense az InfoRádióban elmondta: valószínűleg a környező helyzet általános romlása miatt, elővigyázatosságból kellett ilyen biztonsági intézkedést hozni.

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×