eur:
398.24
usd:
363.6
bux:
70214.66
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
Nyitókép: Pixabay

Molotov-koktélt dobott volt élettársa házára, a gyerekszobát találta el

Pusztán a szerencsén múlott, hogy a házban tartózkodó gyermek és két nő nem sérült meg a tűzben.

Vádat emeltek két férfi ellen, aki Molotov-koktélokat dobott egy csörögi házra, ahol többen aludtak – írta tájékoztatójában a Pest Megyei Főügyészség szerdán.

A vádirat szerint a két férfi 2021 márciusában együtt italozott otthonukban, és egyikük felhozta egy korábbi sérelmét. Azt mondta, azért küldték börtönbe volt élettársa zaklatása miatt, mert a nő anyja ellene vallott, ezért felvetette, hogy ráijeszthetnének volt élettárására és az anyjára.

A két elkövető

négy üres sörösüvegből Molotov-koktélt készített, meggyújtották, az épületre dobták és elszaladtak.

A ház egyik utcára néző szobájában ekkor a volt élettárs és a kiskorú gyermeke aludt, a mellettük lévő helyiségben pedig a nő anyja tévézett. A négy Molotov-koktélból egy a ház mellé esett, kettő a falon robbant szét, egy pedig betörte annak a szobának az ablakát, amelyben a nő aludt a gyermekkel. A szobában a palack összetört, és az égő benzin lángra lobbantotta a szőnyeget és a padlót, majd a tűz gyorsan átterjedt a helyiség berendezésére is.

A két nő és a gyerek már csak a konyha ablakán keresztül tudta elhagyni a házat a tűz miatt, amelyet egy rokonuk kezdett el oltani, majd a tűzoltók fékezték meg a lángokat.

A közlemény szerint a nőnek több mint hetvenezer, anyjának mintegy ötszázezer forintos kára keletkezet. Az ügyben a főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, tizennegyedik életévét be nem töltött, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és kétrendbeli rongálás vétsége miatt emelt vádat.

Címlapról ajánljuk
Stieber Mercédesz: nincs miért félni az USA-tól, csak bátrabb és felelősségteljesebb játék kell

Stieber Mercédesz: nincs miért félni az USA-tól, csak bátrabb és felelősségteljesebb játék kell

Az egyes meccseken belül is felemás volt a magyar női vízilabda-válogatott játéka az olimpia csoportkörében – mondta az InfoRádióban a világ- és Európa-bajnok vízilabdázó. A BVSC vezetőedzője hozzátette: tanulni kell a hibákból, az Egyesült Államok elleni negyeddöntőben pedig kulcskérdés lesz, hogy a legkiélezettebb helyzetekben jó döntéseket hoznak-e a magyar játékosok.

"Észreveszem, ha nincs szükség rám" - Elköszönt edzője Milák Kristóftól

Interjút adott a hazai sportnapilap online kiadásának Virth Balázs, aki hivatalosan az immár kétszeres olimpiai bajnok és kétszeres ezüstérmes Milák Kristóf edzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×