eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

„Vérfagyasztó” beszámoló a kiszáradt Tarnával kapcsolatban

Hódok fejének szétverésével fenyegetőzött három férfi.

Hétfőn délelőtt összeültek azok az önkéntesek, mezőőrök, polgárőrök, természetvédők, állatvédők, akik vállalták: mostantól rendszeresen ellenőrzik és információt gyűjtenek a kiszáradt Tarna szakasz állapotáról – tudta meg az Eger Hírek a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnökétől.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, teljesen kiszáradt a Zagyva mellékfolyója. A helyiek szerint egy vállalkozás szivattyúzta ki a megmaradt kevés vizet a Tarnából, így az állat- és növényvilág élőhelye is lényegében megsemmisült.

Bóday Pál a lapnak nyilatkozva elmondta: egy-két jó hír mellett „vérfagyasztó” információk jutottak el hozzájuk, ami azt sejteti, hogy a Tarna ökoszisztémájában bekövetkezett ökológiai katasztrófa kialakulásának felelősei

egy jól szervezett csapatként zsigerelik ki a térség sokak által féltve őrzött természeti értékeit.

„Jó hír, hogy két, általunk korábban észlelt illegális vízvételezési pont megszűnt” – tette hozzá a kuratóriumi elnök, aki köszönetét fejezte ki azoknak az ismeretleneknek, akik Tarnaszentmária és Verpelét térségében belátták: ebben a helyzetben nem csak jogi, de erkölcsi-etikai kérdés az, hogy nem vesszük el az állatok utolsó csepp vízét és eltüntették a vízvételi eszközeiket.

Ami viszont vérfagyasztó, emelte ki Bóday Pál, hogy egy többgyermekes családfő és egy természetfotós egymástól teljesen függetlenül – nevüket is vállalva a hatóságok előtt – arról számoltak be, hogy a debrői Tarna parton, a korábban felderített szivattyúk közelében sétálva három tagbaszakadt ember arra szólította fel őket, távozzanak, mert magánterületen vannak, majd a fenyegetően fellépő férfiak hozzátették:

„ha sokat szórakoznak szétverik a környéken élő hódok fejét, és akkor majd nem lesz itt bámészkodni való.”

A Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint ideje lenne, ha a víz- és természetvédelemért felelős hivatalok és politikusok végre felébredjenek és intézkedjenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×