eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: ugyeszseg.hu

Bottal és feszítővassal verték meg, amiért egyikük feleségével csevegett

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 25 és egy 26 éves Nógrád megyei testvérpár ellen.

A vád szerint a férj egy internetes csevegő alkalmazáson keresztül kérte számon a sértetett, amiért az korábban üzeneteket küldött a feleségének, majd az egyre indulatosabb üzenetváltásuk során abban állapodtak meg, hogy személyesen rendezik a nő miatt kialakult nézeteltérésüket – olvasható a Nógdárd Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

2020. november 8-án a férj és a testvére – és az eljárás során ismeretlenül maradt társaik – bottal, feszítővassal és vascsővel felfegyverkezve mentek a sértett lakóházához. A támadók kiabálására a 24 éves férfi kiment az udvarra, innen próbált beszélni velük, a szóváltás után azonban a társaság kirángatta az udvarról, a földre rántották, és a náluk lévő eszközökkel testszerte ütlegelték. A sértett segítségére sietett a közelben tartózkodó édesanyja és nagybátyja is, akiket a támadók szintén bántalmaztak. Az anyát a lábánál fogva a földön húzták, miközben ütlegelték, a rokon férfi azonban a rá mért ütések közben kicsavarta támadója kezéből a botot. A két fivér és társaik cselekményüket követően távoztak a helyszínről.

A bántalmazás következtében a férfi és rokonai főként könnyű, zúzódásos sérüléseket szenvedtek, de figyelemmel a támadás módjára és eszközeire, a súlyosabb sérüléseket elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető – olvasható.

Az ügyészség a férfiakkal szemben a csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság mellett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt is vádat emelt.

A büntetlen előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása és az eljárás során felmerült 101 380 forint bűnügyi költség megfizettetése az ügyészi indítvány.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×