eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Korábbi forgatási jelenet a Rust című westernből (Twitter/Dark Side of The Moon)

Nem kerülheti el a kihallgatást a Rust rendezőasszisztense

David Halls eddig kihasználva a kiskapukat, nem tett vallomást a lassan két hónapja történt esetet munkahelyi biztonsági és egészségügyi szempontból vizsgáló hatóságoknak, de most idézést kapott, kedden kénytelen beszélni.

A rendezőasszisztenst ügyvédje, Lisa Torraco szerint Zoomon fogják kikérdezni – írja a Deadline. Korábban Halls és Torraco ragaszkodott ahhoz, hogy addig nem beszél senkivel, amíg a Santa Fe-i seriff hivatala le nem zárja a vizsgálatot a Bonanza Creek Ranchon október 21-én történtekkel kapcsolatban. Ez a vizsgálat még heteken át tarthat, és a vádemelés sem kizárt a folyamat végén.

"Irodánk úgy tudja, hogy David Halls a díszlettemplomban tartózkodott, amikor ez a munkahelyi haláleset és egy második személy sérülése megtörtént. Az irodának ki kell hallgatnia Halls urat arról, mi történt a helyszínen" – olvasható a bírósági dokumentumokban, amelyeket a héten nyújtott be Mia Napolitano, az új-mexikói hatóságok helyettes főtanácsosa.

Halls máskor is hibázott

Mint később a dokumentum részletezi, Hallsnak azt is el kell árulnia, hogy rajta kívül ki tartózkodott még a templomban, azaz kit szükséges még kikérdezni az eseményekről. Arról is írnak, hogy ismereteik szerint Halls tartotta a biztonsági tájékoztatókat, illetve övé is volt a felelősség egy része a forgatás biztonságával kapcsolatosan.

Halls elismerte a Santa Fe-i seriffnek adott vallomásában, hogy

nem ellenőrizte megfelelően a szóban forgó fegyvert, mielőtt odaadta volna Baldwinnak,

hideg fegyverként nyújtotta át.

Amint arról a Deadline október 25-én beszámolt, Hallst egy korábbi forgatásról kirúgták fegyvervédelmi mulasztások miatt, a Blumhouse egyik 2019-es tévés projektjénél pedig személyes szabálysértési panaszok merültek fel ellene.

Nincs még vádlott

Halyna Hutchins október 21-i halála óta még nem emeltek vádat senki ellen, így le sem tartóztattak egy gyanúsítottat sem. Baldwinnal és Halsszal szemben indultak peres eljárások, illetve rajtuk kívül a film producereit, illetve fegyvermesterét és kellékesét is bevonták ezekbe. A fegyvermester, Hannah Gutierrez családja olyan ügyvédet bérelt fel, aki kifejezetten gondatlanságból elkövetett emberölések esetében szokott vádlottakat védeni. A producerek egy céget

saját belső vizsgálat végzésére kértek fel,

ennek képviselői a munkabiztonsági meghallgatásokon részt vesznek.

A fő kérdés a töltények eredete

A nyomozás legfőbb kérdése az éles lövedékek származása: Halyna Hutchins operatőr halálát éles lövedék okozta, és a forgatási helyszínen talált mintegy 500 lövedék közt is találtak éleset. Gutierrez és ügyvédje szabotázsról beszéltek, miközben Alec Baldwin december másodikán sugárzott interjújában azt állította, bár a fegyver kakasát felhúzta, a ravaszon rajta sem volt az ujja, nem sütötte el a fegyvert. Ezt David Halls is megerősítette.

Baldwin, aki a közelmúltban törölte Twitter-fiókját, a közösségi médiában arról is írt az eset után, hogy annak bekövetkezte előtt a forgatás biztonságos volt.

Ennek ellentmond két dokumentum, amely szerint két alkalommal is elsült fegyver véletlenül a forgatáson Hutchins halálát megelőzően.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×