eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pexels

Megvan, honnan származhatott a Baldwin-baleset éles tölténye

A fegyvermester édesapja, a szintén ebben a pozícióban ismert Thell Reed szerint az éles lövedékek megegyezhetnek azzal, amelyeket a forgatásra fegyvereket kölcsönző Seth Kenney-nek adott egy korábbi filmhez, de kérése ellenére nem kapott vissza.

Thell Reed, a Rust fegyvermesterének, Hannak Gutierreznek édesapja vallomásban állította, hogy a gyilkos lövedék korábban az ő tulajdonában lehetett.

Seth Kenney tagadja, hogy mentorálta volna Hannah Gutierrezt a Rust forgatásán, viszont egészen biztosan ő biztosított fegyvereket a film elkészítéséhez. Az apa vallomása szerint korábban is dolgoztak együtt: Kenney egy augusztusban és szeptemberben forgatott film ideje alatt végzett lőgyakorlatozáshoz kért éles lövedékeket Reedtől, hogy ha kifogyna az, amit adtak nekik, folytatni tudják a gyakorlást.

A fegyvereket kölcsönző férfi tagad

Reed két-háromszáz éles lövedéket vitt el Kenney-nek, elmondása szerint ezek nem gyári, bárki által elérhető lövedékek voltak - írta az ABC News cikke. Kenney a forgatás végeztével hazavitte magával a töltények maradékát, amikor pedig Reed vissza akarta kérni azokat, azt mondta, egyszerűen írja le veszteségként.

A vallomást követően házkutatást tartottak Kenney-nél, aki továbbra is tagadja, hogy éles lövedékeket vitt volna a Rust forgatására.

Ügyvédje, Adam Engelskirchen szerint a házkutatási parancsot eredményező vallomás téves állításokat tartalmaz, különösen a Kenney-nek tulajdonított kijelentések tekintetében".

"A más médiumokban megjelent beszámolók, amelyek szerint Seth Kenney a Rust stábjának tagja volt, vagy a produkció alkalmazta, hogy bármilyen felügyeleti szolgáltatást nyújtson, nyilvánvalóan hamisak" - tette hozzá.

A fegyvermester ügyvédje bizakodó

Kedden mindenesetre lezajlott a házkutatás, eredményeiről egyelőre nem hoztak nyilvánosságra információt. Jason Bowles, Hannah Gutierrez ügyvédje szerint ez

nagy lépést jelent afelé, hogy kiderülhessen, hogyan is került éles lövedék a forgatásra.

"Bízunk benne, hogy az FBI összehasonlítja és elemzi a készletből lefoglalt éles lövedékeket és a házkutatási parancsban lefoglalt bizonyítékokat, hogy egyértelműen megállapítsa, honnan származnak az éles lövedékek. Az, hogy ki és miért juttatta be az éles lövedékeket a forgatásra, az ügy központi kérdései" - mondta Bowles.

A Rust forgatásán október 21-én Alec Baldwin egy korábban a rendezőasszisztens által biztonságosként megnevezett fegyverből adott le halálos lövést gyakorlás közben Halyna Hutchins operatőrre. A film fegyvermestere, Hannah Gutierrez a felelős a fegyverekért, ám ügyvédje szerint nem tudja, hogyan kerülhetett éles lövedék a díszletbe. Kenney-ről korábban az terjedt, ő volt a fiatal nő mentora, de a férfi ezt tagadja. Az ugyanakkor biztos, hogy hat nappal a balesetet követően ott volt a forgatási helyszínen és hozzáférést biztosított a rendőröknek a fegyverszéfhez.

Kenney már hozott egyféle magyarázatot

Október 29-én a nyomozókkal beszélgetve Kenney azt mondta, talán tudja, honnan származnak az éles lövedékek, áll a házkutatási parancsban. Kenney szerint néhány évvel ezelőtt egy barátjától "újratöltött lőszert" kapott, a Starline Brass logójával.

A nyomozók 500 lőszert foglaltak le a készletből - vaktöltények és élesnek tűnő lőszerek keverékét.

Az iparág szakértői szerint

éles lövedékek soha nem lehetnének forgatáson.

Az ügyben egyelőre nem emeltek vádat. Mary Carmack-Altwies, a Santa Fe-i kerületi ügyész korábban azt mondta, hogy bármi lehetséges, de a vádemelésről szóló döntés heteket vagy hónapokat vehet igénybe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×