eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: YouTube/PoliceHungary

Piszkos alkut ajánlott a két rendőr a tilosban járó sofőrnek

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat három férfi ellen a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsánál.

A vádirat szerint 2019 májusában két rendőr határrendészeti járőrszolgálatot látott el, és két Hajdú-Bihar megyei település közötti útszakaszon megállítottak egy fát szállító pótkocsit vontató – nehéz tehergépkocsinak minősülő – járműszerelvényt.

A rendőrök intézkedni kezdtek a járművet vezető férfival szemben és közölték vele, hogy szabálysértést követett el, mert a járműszerelvénnyel az adott úton nem közlekedhetne.

Amikor az egyik rendőr az intézkedés helyszínéről kissé eltávolodott, a másik rendőr felajánlotta a férfinak, hogy ha pénzt ad nekik, akkor elkerülheti a szabálysértési eljárást és a szankciót.

A férfi ebbe beleegyezett és megkérdezte, hogy mennyit adjon, amire a rendőr azt válaszolta, hogy mindkettejüknek elegendőt

– olvasható az ugyeszesg.hu-n.

A férfi ezután a neki korábban visszaadott forgalmi engedélybe rejtve, egy tízezer forintos bankjegyet adott át a rendőrnek, aki a pénzt magához vette, majd azt társának adta, aki a pénz elfogadásával egyetértve, azt kabátjának belső zsebébe eltette.

A férfi a történteket távozása után jelezte főnökének, aki minderről értesítette a rendőrök elöljáróit, akik egy ellenőrzés keretében megtalálták náluk a jogtalan előnyként elfogadott bankjegyet.

A korrupciós pénzt átadó férfi a nyomozás során beismerő vallomást tett, míg a két rendőr – akiknek azóta megszűnt szolgálati jogviszonya – tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség vádiratában a vesztegető férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett, míg a volt rendőrökkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×