eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Egymilliárd forintért levágatta a lábait, két év börtön kapott

Biztosítási csalás állt a tragédia hátterében.

Több mint hét évvel a baleset után nem jogerős ítélet született annak a férfinak az ügyében, akit azzal vádolnak, hogy szándékosa vágatta le egy vonattal a lábait annak érdekében, hogy hozzájusson a közel egymilliárd forintos összeghez, amit több biztosító céggel kötött korábban. Cs. Sándort a Pesti Központi Kerületi Bíróságon két év börtönre ítélték, amelynek a végrehajtását két évre felfüggesztették – írja a Blikk.

A vád szerint a férfi 2013-2014 folyamán több, magas kockázati fedezetű élet- és balesetbiztosítási szerződést kötött különböző biztosítótársaságoknál azért, hogy – önmagának egy későbbi időpontban sérülést okozva – biztosítási összegeket vehessen fel.

A férfi 2014. július 30-án a vezető jegykezelő indítási jelzését követően az ügyészség álláspontja szerint szándékosan bemászott a vasútállomásról éppen induló vonatszerelvény utolsó vagonjának utolsó tengelye elé, az induló vonat kerekei pedig átmentek a lábán.

A férfi mindkét lába olyan súlyosan roncsolódott, hogy azokat térdtől lefele amputálni kellett. A káresemény után a felesége 2014. augusztus 1-jén a biztosítóknak bejelentette az eseményt, ám a legtöbb biztosító csalás gyanúja miatt nem teljesítette a férfinak a kifizetést; a veszélyeztetett kárérték közel egymilliárd forint.

A férfi korábbi vallomásában arról beszélt, hogy egy 30 centiméter széles kitaposott ösvényen haladt a vonat mellett, amikor a bal bokájában egy éles fájdalmat érzett. Üvegdarabok hevertek az út szélén, ezeken csúszott meg, elesett, kicsavarodott a teste, ezzel magyarázta, hogy a vonat alá került.

Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×