eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: police

Döntöttek a siófoki tömegverekedés ügyében

Öt fiatal állt a bíróság elé.

Két év próbára bocsátotta a Siófoki Járásbíróság nem jogerősen azt az öt fiatal férfit, aki tömegverekedésben vett részt idén júliusban egy siófoki szórakozóhelyen - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A 18 és 21 év közötti férfiak szóváltásba keveredtek, mert tánc közben két vádlott a könyökével véletlenül meglökte a másik társasághoz tartozókat, és egyikük lábára is léptek.

A vitát tettlegesség követte, a vádlottak dulakodni kezdtek, majd ütötték és rúgták egymást, emiatt ketten könnyű sérüléseket szenvedtek.

A verekedőket a biztonsági őrök a helyszínen visszatartották, a rövid időn belül kiérkező járőrök előállították őket a Siófoki Rendőrkapitányságra.

A bíróság az ügyészi váddal egyezően csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek az öt fiatalt. Az elsőfokú határozat ellen az ügyész súlyosításért, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabásáért fellebbezett.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×