eur:
393.1
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Rossz autóba szállt be a bódult díler

Amikor az autó tulajdonosa ezt észrevette, értesítette a rendőröket.

A 32 éves vádlottat korábban, más ügyben, kábítószer-kereskedelem bűntette miatt letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság, amely büntetésből 2017 tavaszán szabadult feltételes kedvezménnyel. A vádirat szerint a szabadulását követően, de legkésőbb 2019-től kezdve – egészen az elfogásáig – különböző kábítószerekkel kereskedett Budapest területén. A vádlott a beszerzett kábítószert – amfetamint és marihuánát – a vevőkörébe tartozó fogyasztók részére értékesítette.

A vádlott maga is fogyasztott kábítószert. 2019. október 3-án, amfetamin hatása alatt, zavart állapotban beült egy XI. kerületben parkoló gépkocsiba, amelynek az ajtaja nyitva volt. Az autó tulajdonosa ezt észlelte, és értesítette a rendőröket. A vádlott a rendőri intézkedés idején a táskájában különböző kiszerelésben, értékesítésre szánt kábítószereket tartott, így csaknem 200 gramm marihuánát, valamint mintegy 900 gramm amfetamint. A rendőrök emellett a kábítószerek porciózásához használatos műanyag tasakokat, digitális mérleget, és több mint 300 ezer forint készpénzt is lefoglaltak tőle.

A Fővárosi Főügyészség a különös visszaeső elkövetőnek minősülő férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, végrehajtandó fegyházbüntetést, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást is indítványozva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×