eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Close up on an adult black males hand holding a knife
Nyitókép: Martin Chavez/Getty Images

Maszkot viselő, késsel fenyegetőző rabló ébresztett az idős hölgyet

12 ezer forinttal távozott.

A vádirat szerint a vádlott 2021. április 19-én hajnalban fekete maszkot viselve és egy késsel felfegyverkezve elment egy izsáki házhoz. A bejárati ajtó üvegét betörte és a nyíláson át benyúlva a kulccsal kinyitotta az ajtót, majd bement a házba.

A vádlott felkapcsolta a villanyt és a szekrények ajtajait és fiókjait kihúzva pénz után kutatott, de nem talált. A házban egy 78 éves asszony élt egyedül, aki a szobájában aludt.

A maszkot viselő férfi a kést a sértett felé tartva felébresztette az idős asszonyt és a pénztárcáját követelte tőle.

A sértett megijedt, ezért közölte a vádlottal, hogy a tárcája az összes pénzével a konyhában van. Felkelt az ágyból, majd a konyhában a táskájából elővette a pénztárcáját, kivett egy tízezrest, amit a vádlott – a kést a sértett felé tartva – elvett tőle. A rabló azonban kevesellte a zsákmányt és több pénzt követelt. Erre a sértett közölte, hogy ha megöli, akkor sem tud több pénzt adni, mert ez az összes pénze.

A vádlott ekkor a kést továbbra is a sértettre szegezve a másik kezével kikapta az asszony kezéből a tárcát és az abban lévő 2000 forint összegű aprópénzt az egyik székre öntötte és eltette. A vádlott ezután tovább fenyegetőzött a késsel, de a sértett nem tudott több pénzt adni, ezért a rabló elhagyta a helyszínt. A kiskőrösi rendőrök a vádlottat még aznap elfogták – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A letartóztatásban lévő, büntetett vádlottat a járási ügyészség felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettén kívül magánlaksértés bűntettével is vádolja. Az ügyész

végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta

a vádlottal szemben azzal, hogy 12 ezer forint erejéig vagyonelkobzást is el kell rendelni vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×