eur:
396.32
usd:
369.82
bux:
71845.78
2024. július 2. kedd Ottó
Sérült HÉV motorkocsi és szétszóródott üdítők a főváros XXIII. kerületében a Grassalkovich út és Helsinki út találkozásánál lévő vasúti átjárónál, ahol a jármű és egy üdítőt szállító kamion összeütközött 2021. augusztus 26-án. A balesetben egy ember megsérült; a kamionsofőr elmenekült a helyszínről.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

A hűvösön várja a bíróság döntését a HÉV-vel ütköző, majd elmenekülő kamionos

Az ügyészség a szökés és elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a terhelt letartóztatását.

A gyanú szerint a terhelt 2021. augusztus 26-án a reggeli órákban Budapesten, a XXIII. kerület Helsinki úton az egyik vasúti–közúti átjárójánál – a működő fénysorompó tilos, azaz villogó piros jelzését figyelmen kívül hagyva – szabálytalanul kanyarodott és nekiütközött a balról jobbra közlekedő H6 viszonylatszámú HÉV-szerelvénynek. A baleset következtében 3 utas 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Az incidens során a HÉV első forgóváza a sínről lesiklott, ezáltal jelentős anyagi kár is keletkezett, ennek megállapítása még folyamatban van.

Budapest, 2021. augusztus 26.
Sérült HÉV motorkocsi és szétszóródott üdítők a főváros XXIII. kerületében a Grassalkovich út és Helsinki út találkozásánál lévő vasúti átjárónál, ahol a jármű és egy üdítőt szállító kamion összeütközött 2021. augusztus 26-án. A balesetben egy ember megsérült; a kamionsofőr elmenekült a helyszínről.
MTI/Lakatos Péter
Budapest, 2021. augusztus 26. Sérült HÉV motorkocsi és szétszóródott üdítők a főváros XXIII. kerületében a Grassalkovich út és Helsinki út találkozásánál lévő vasúti átjárónál, ahol a jármű és egy üdítőt szállító kamion összeütközött 2021. augusztus 26-án. A balesetben egy ember megsérült; a kamionsofőr elmenekült a helyszínről. MTI/Lakatos Péter

Mint arról az Infostart is beszámolt, a szabálytalanul közlekedő gépjármű vezetője a helyszínről – segítségnyújtás nélkül – gyalogosan távozott, azonban még aznap este az egyik határátkelőhelyen elfogták, mielőtt Magyarország területét elhagyta volna.

Az ügyészség a szökés és elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a terhelt letartóztatását – olvasható a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményében.

A megalapozott gyanút rendőri jelentések, a szemléről készült jegyzőkönyv, a gépkocsi állapotlapja, fényképmellékletek, tanúvallomások, valamint egyéb okirati bizonyítékok támasztják alá. A terhelt külföldi állampolgár, bejelentett lakcímmel nem rendelkezik, családja külföldön él, Magyarországon csupán munkavégzés céljából tartózkodott.

A bíróság az ülésen felhívta a figyelmet a terhelt bűncselekményt követő magatartására, nevezetesen arra, hogy a helyszínről eltávozott, Magyarország területét megkísérelte elhagyni, valamint a telefonjait kikapcsolva elérhetetlenné vált.

Mindezekre tekintettel a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve megszökne vagy elrejtőzne, így – jelenlétének biztosítása végett –

elrendelte a terhelt letartóztatását egy hónapra, 2021. szeptember 29-ig.

A végzés nem végleges.

Címlapról ajánljuk
Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Az európai támaszpontokon tíz év után rendeltek el Charlie fenyegetettségi szintet, és azt sem lehet kizárni, hogy támadás készül valamelyik létesítmény ellen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docense az InfoRádióban elmondta: valószínűleg a környező helyzet általános romlása miatt, elővigyázatosságból kellett ilyen biztonsági intézkedést hozni.

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×