eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Facebook/Magyarország Ügyészsége

Ököllel torolta meg a vélt büntetőfékezést

A Siófoki Járási Ügyészség garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a 43 éves férfival szemben, aki egy vélt büntetőfékezés miatt akart bosszút állni.

A vádlott 2021 júniusában 7-es számú főúton gépkocsival kikanyarodott a sértett elé, aki később a belső sávban megelőzte, majd visszasorolt elé, és elkanyarodott jobbra egy mellékutcába. A vádlott az asszony manőverét „büntetőfékezésként” értelmezte, ezért indulatba jött, és követni kezdte őt. Ezt a sértett is észlelte, majd egy idő után azért, hogy kivonja magát a veszélyhelyzetből, a gépkocsijával félre állt, és védekezésként magára zárta az ajtót.

A vádlott ekkor indulatosan és kiabálva az asszony autójához sietett, aminek megpróbálta kinyitni a vezető oldali ajtaját, mivel azonban ez nem sikerült, több alkalommal a gépkocsira ütött, illetőleg egy jól irányzott mozdulattal kitörte a visszapillantó tükör üvegét is, majd távozott a helyszínről.

A sértett azonban a telefonjával videófelvételt készített a történtekről, ezért a siófoki rendőrök még aznap elfogták a férfit. A sértett gépkocsijában a rongálás következtében közel 200.000,-Ft-os kár keletkezett.

A Siófoki Járásbíróság a bíróság elé állítás keretében megtartott tárgyalás során az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akivel szemben 6 hónap fogház fokozatú szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztette.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×