eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Az 5 ezer forintnyi élelmiszerért 10 forintot fizetett, majd távozott

A zsákmány megtartása végett árokba lökte az őt számon kérő férfit is.

A vádirat szerint a vádlott 2020. október 23-án reggel Kiskunmajsán bement egy élelmiszerboltba, ahol szeszesitalt, csokoládét és süteményt pakolt a kosarába mintegy 5000 forint értékben.

Mikor a pénztárhoz lépett, a boltos hölgy közölte vele az élelmiszerek árát.

A vádlott azonban csak tíz forintot adott a boltosnak, majd a kifizetetlen áruval együtt távozott az üzletből.

A boltos hölgy többször is felszólította a vádlottat, hogy fizessen, az utcára is követte és a ruhájánál fogva megpróbálta visszatartani. A vádlott azonban közölte, hogy az árut mindenképpen elviszi, majd az élelmiszert tartalmazó táskákat a kerékpárjára akasztva fizetés nélkül elhajtott. A szóváltást hallotta a bolt fölött lakó férfi, aki a bolthoz ment, ahol a boltos elmesélte neki a történteket.

A férfi az autójával azonnal a vádlott után indult és mintegy 100 méter megtétele után utol is érte és gépkocsijával a kerékpáros elé állt. Kiszállt az autóból és a vádlottat számon kérte a kifizetetlen számla miatt.

Szóváltás alakult ki köztük, ami során a vádlott a zsákmány megtartása érdekében megragadta a sértettet és egy betonozott árokba lökte, ahol a férfi elesett.

A vádlott ezután egy ismerőséhez ment, a sértett pedig értesítette a rendőrséget. Az árokba lökött férfi szerencsére nem sérült meg. A kiskunhalasi rendőrök még aznap elfogták és őrizetbe vették a rablót.

A vádlott büntetett előéletű, korábban zsarolás miatt ítélték végrehajtandó börtönre. A különös visszaesőnek minősülő férfi letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a járási ügyészség rablás bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×