eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Most kell nagyon vigyázni minden OTP-ügyfélnek, és nem csak nekik, jönnek a csalók!

A bank nevével visszaélve próbálnak adatokhoz jutni OTP-s és más banki ügyfelektől.

Adathalász csalók az OTP Bank nevével visszaélve akarnak bankkártya adatokat megszerezni - közölte a pénzintézet az MTI-vel kedden.

"A személyes adataival kapcsolatos problémát észleltünk" tárgyú levelek valóságosnak látszó, de hamis honlapra vezetnek egy "megerősítés reaktiválása" szövegű hivatkozáson keresztül. A hamis weboldal egy gombra kattintva egy következő oldalra vezet, ahol az ügyfél személyes és kártya adatait kérik.

A tájékoztatás szerint

a csalók nem csak az OTP ügyfeleinek küldenek üzenetet.

A bank a honlapján közzétette az adathalász levélről készített képernyőképet az adathalász kísérletek miatti figyelmeztetések között.

Az OTP felhívja a figyelmet: sem a bankkártyák adatait, sem netbankok fiókjainak belépési kódjait nem kérik ilyen módon. Azt javasolják, hogy akik hasonló e-mailt és linket kapnak, azonnal zárják be az adathalász oldalt és ne adjanak meg adatokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×