eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixaabay

Embertelenül bánt kutyájával, olcsón megúszhatja

Öt év eltiltás az ebtartástól?

A vádirat szerint egy nyergesújfalui nőnek és férjének volt egy kutyájuk, akit 2018-tól Nyergesújfalun, a nő lányának élettársa által bérelt telken láncon tartottak. Mivel a nő férje külföldön dolgozott, így a kutya gondozása az asszony feladata volt.

A nő az állatot nem oltatta be veszettség ellen, nem látta el chippel, 2018 nyarától 2019 január 7-ig

nem biztosított számára megfelelő száraz, védett helyet, ezért a kutya bundája fagyott sárral és ürülékkel erősen szennyezett volt, a ráfagyott sártól a farkát mozdítani sem tudta.

A nő az állat táplálásáról sem gondoskodott, a szomszédtól kapott vizet és ennivalót a kutya hetente egyszer, amikor a telken járt, mert látta, hogy az állat éhes és szomjas. 2019. január 7-én

az 55-60 cm-es marmagasságú állat 20 kg súlyú volt az átlagos 28-32 kg helyett.

Az állat ki volt hűlve, az életét a gyors orvosi ellátás mentette meg. A nő értesült róla, hogy a kutyáját egy állatmenhelyre vitték, de nem jelentkezett érte.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2020. február 5-én jogerős határozatában a nőt 1 év 5 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte állatkínzás bűntette miatt.

Az állatok kíméletére és védelmére vonatkozó jogszabályok megsértése esetén az ügyész is jogosult keresetet indítani a tevékenységtől eltiltás iránt, ezért a büntetőeljárás befejezését követően az ügyészség keresetlevelet nyújtott be a Tatabányai Törvényszékhez, amelyben azt kérte, hogy a bíróság 5 évre tiltsa el az ebtartástól a nyergesújfalui nőt.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×