eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Újabb emberölés miatt felelhet a túronyi gyilkosság elkövetője

Újabb emberölés miatt rendelt el perújítást a Pécsi Ítélőtábla annak a férfinak az ügyében, akit egy 2016-ban, a Baranya megyei Túronyban elkövetett gyilkosság miatt jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek.

Az elítélt 2016 májusában fejszével ölte meg idős szomszédját, majd pénzt, ingóságokat és okiratot vitt magával annak házából. A Pécsi Törvényszék ezért nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és okirattal visszaélés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetéssel büntette.

A férfival szemben időközben újabb büntetőeljárás indult, mert a gyanú szerint 2017 februárjában egy idős nőt annak saját házában egy késsel megszúrt, majd több helyiségben tüzet okozott, ennek következtében pedig a földre került áldozata szén-monoxid mérgezés miatt meghalt.

Az eset alig két hónappal azelőtt történt, hogy az első gyilkosság miatt elfogták.

A közleményben kitértek arra: a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség által előterjesztett perújítási indítvány benyújtása azért volt szükséges, mert a több ember sérelmére elkövetett emberölési cselekmények külön eljárásban nem bírálhatók el, ha az utóbb felderített cselekményt a korábbi elbírálása előtt követték el. A megismételt eljárás lehetőséget nyújt arra, hogy a bíróság egy eljárásban bírálja el két bűncselekményt - írták.

Tavaly nyáron a Készenléti Rendőrség egy budapesti sajtótájékoztatón közölte, hogy újabb emberöléssel gyanúsítják az elkövetőt, miután nyilvánvalóvá vált, hogy egy lezárt közigazgatási eljárás megállapításaival szemben nem baleset, hanem idegenkezűség okozta a 2017 februárjában leégett túronyi ház romjai között megtalált 88 éves asszony halálát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×