eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál

Újabb információk a ráckevei tömegverekedésről

Öt embert előállított és egy ember letartóztatását kezdeményezte a rendőrség a tegnap esti, ráckevei tömegverekedés után.

Csütörtök este 6-kor több bejelentés is érkezett a rendőrségre, melyek szerint Ráckevén két család között veszekedés tört ki. Ennek során kezükben vascsövekkel, kardokkal, szablyákkal, vasvillával estek egymásnak.

"A helyiek több lövést is hallottak, a rendőrök jelentős erőkkel vonultak a helyszínre, a verekedőket megfékezték, a közrendet helyreállították" - számolt be a történtekről az InfoRádióban Szabóné Berki Bianka főhadnagy, a Pest megyei rendőrség sajtósa.

Még a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit is a helyszínre küldték, ők a rendőrséggel összefogva 5 személyt elfogtak, majd a rendőrkapitányságra előállítottak.

Egy ráckevei lakost életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetése miatt őrizetbe vettek, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Szakértők bevonásával vizsgálják tovább az eset körülményeit.

A rendőrök "a szükséges erőkkel" továbbra is őrzik Ráckeve nyugalmát - tudatta Szabóné Berki Bianka.

Hogy mi állhat a háttérben, azzal kapcsolatban az Index azt írta, egy hetek óta tartó vita után szabadultak el az indulatok. A lap értesülései szerint az egyik "csoport" tagja olyan drogtól lett rosszul, amit a másik bandától kapott, ezért először a múlt héten álltak bosszút, a vascső akkor is előkerült. Most csütörtökön volt a "második felvonás". A mostani balhé előtt a Facebookon, élő videókban üzengettek egymásnak. Egyikőjük például arról beszélt, hogy „aki nem jelentkezik nála másnap 10 órakor, annak elvágták a gyertyáját”.

Az egyik, csütörtökön véresre vert áldozat, Sztojka Sándor még napokig turbánt kell, hogy hordjon, testvére az összecsapás véresre vert sérültje, a beszámoló szerint "egy vasvilla állt ki a fejéből" - írja az Origo.hu. A portál beszámolója szerint a konfliktus pár napos csak, egy férfi egy másiktól tüzet kért, de nem kapott, az ezt övező konfliktus fajult el. Később a két kialakult társaság 3-3 embert jelölt meg arra, hogy megverekedjenek, de az egyik társaság nem jelent meg, ezért törtek végül egymásra. Az Origónak nyilatkozó férfi szerint a konfliktusnak semmi köze a droghoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Katasztrofális folyamatot indított be az emberiség, egyre több jele van egy új veszélynek

Katasztrofális folyamatot indított be az emberiség, egyre több jele van egy új veszélynek

Napjainkban szinte minden napra jut egy-egy fontos űrkilövés, amelyek során ember alkotta szerkezeteket, műholdakat, vagy akár asztronautákat is szállító űrhajókat juttatnak a világűrbe. Egyesek szerint újra fellángolt a hidegháború idejéről ismert "űrverseny", több állam is Földön kívüli égitestekre szeretné eljuttatni saját űrhajósait a közeljövőben. Arról azonban már jóval kevesebb szó esik, hogy mi történik a Föld körüli pályára állított tárgyakkal a fellövésük után. Pedig a bolygónk körül keringő - akár a földi életre is veszélyt jelentő - űrszemét kezelésével egyre nehezebben birkóznak meg az űrkutatók, amelynek súlyos következményei lehetnek a jövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×