eur:
392.73
usd:
362.97
bux:
72160.77
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Rendőrök és bűnügyi technikusok helyszínelnek 2019. augusztus 23-án egy társasháznál a II. kerületi Zöldlomb utcában, ahol három holttestet találtak. A gyanú szerint egy férfi ölte meg élettársát és négyéves gyereküket, majd öngyilkos lett.
Nyitókép: Rendőrök és bűnügyi technikusok helyszínelnek 2019. augusztus 23-án egy társasháznál a II. kerületi Zöldlomb utcában, ahol három holttestet találtak. MTI/Mihádák Zoltán

Családgyilkosság Budán: látták a szomszédok, hogy valami nincs rendben

Az egyik szomszéd is nyilatkozott a budai tragédia után.

Nyilatkozott a Zöldlomb utcai nagy társasházcsoport egyik lakója, pénteken itt találtak holtan három embert. Egy 35 éves férfi végzett a 31 éves élettársával, valamint 4 éves gyerekükkel, majd magával is.

A Budapest II. kerületében található lakás tulaja nem tudta elérni a bérlőket, ezután hívta a rendőrséget. A szomszédok előző este állítólag veszekedést hallottak.

A család egy éve költözött a társasházba, a nyilatkozó lakó szerint

látszott a családtagokon, hogy vannak problémáik, de igyekeztek beilleszkedni az egyébként összetartó lakóközösségbe. A házban mindenki ismer mindenkit.

Sok a gyerek, ők együtt szoktak játszani a kertben, a tragikus sorsú család gyermeke is gyakran vett részt ezeken a programokon - mondta a lakó az Indexnek.

Tűz a lakásban

Az első feltűnő jele annak, hogy valami nincs rendben a családdal tavaly decemberben volt, karácsony környékén. Kigyulladt az általuk bérelt lakás, csak az apa és a gyerek voltak otthon. A lakók kihívták a tűzoltókat, de az apa nem akarta sem őket, sem a mentőket beengedni.

Végül csak akkor nyitott ajtót, amikor kiérkeztek a rendőrök is, és felszólították, hogy engedje be a tűzoltókat és a mentőket - nyilatkozta az egyik szomszéd.

A lakó szerint a decemberi eset egyáltalán nem volt szokványos, és csodálkozott is rajta, hogy nem volt semmi folytatása annak, hogy a családfő nem akarta beengedni magához a mentőket. Látszottak a problémáik, de nem voltak elzárkózók, az apa néha segített a szomszédoknak.

A decemberi eset után újra elcsendesedtek a dolgok, a lakók nem érzékelték jelét annak, hogy komoly problémák lennének a családdal.

A több hónapos nyugodt időszak után jött az augusztusi hosszú hétvége, amikor

újra megjelent a rendőrség a családnál, majd néhány nap múlva bekövetkezett a tragédia.

A rendőrség korábbi nyilatkozata szerint egy nő hívta a rendőrséget, mert állítása szerint az élettársa elvette a kulcsait. A járőrök a helyszínen meghallgatták a nőt és a férfit is, akik elmondták a rendőröknek, hogy szóváltást követően rendezték a köztük lévő vitát. A helyszínen további rendőri intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel. A nyomozás érdekeire való tekintettel az üggyel kapcsolatban további tájékoztatást nem kívántak adni.

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Orbán Viktor látogatása Brüsszelben súlyos diplomáciai konfliktust okozott

Orbán Viktor látogatása Brüsszelben súlyos diplomáciai konfliktust okozott

Orbán Viktor magyar miniszterelnök moszkvai látogatása, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, jelentős vitákat váltott ki Európa-szerte. Brüsszelben sok tisztviselő és vezető érzi úgy, hogy a hétfőn elindult féléves magyar elnökséggel visszaélt a magyar kormány. Az Európai Bizottság jelezte, nem tudtak előzetesen az útról és a Portfolio is így értesült más uniós szervezetektől, valamint külföldi diplomatáktól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×