eur:
401.98
usd:
366.72
bux:
73647.63
2024. október 4. péntek Ferenc
Stefán Andrea Jozefa trolibuszvezető, a Szegedi Közlekedési Kft. csapatának tagja versenyez a tömegközlekedési járművezetők országos versenyén a BKV Zrt. Zách utcai telephelyén 2018. június 2-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Megkéselte a trolivezetőt, mert leszállította a dohányzás miatt

 Felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakért és súlyos testi sértés kísérletéért emeltek vádat az 51 éves férfi ellen.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleménye szerint az 51 éves férfi tavaly, egy júliusi déliutánon ittas állapotban a 70-es trolibuszon utazott, és cigarettázott, amikor a XIV. kerület, Olof Palme sétány és Zichy utca kereszteződésénél található megállónál a jármű vezetője odament hozzá és felszólította, hogy szálljon le a troliról.

A férfi ezt meg is tette, ám hirtelen visszafordult, egyik lábával fellépett a járműre, miközben elővett egy bicskát, amellyel megszúrta a tőle éppen távolodó sofőrt. A vezető részbe kitért a szúrás elől, azonban a karja így is könnyebben sérült.

A BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a vádlottat rövid időn belül elfogták, a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség pedig vádat emelt ellene felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A férfit emiatt akár tizenegy év szabadságvesztéssel is sújthatják - áll a fővrosi főügyész közleményében.

Címlapról ajánljuk
Árokszállási Zoltán: az MNB is léphet, ha nagyon gyengül a forint

Árokszállási Zoltán: az MNB is léphet, ha nagyon gyengül a forint

Továbbra is 401 felett jár a forint az euróval szemben. Bár péntek reggel a hazai fizetőeszköz valamelyest erősödött, de egyelőre úgy tűnik, nem tud a 400-as szint alá kerülni. A forintgyengülés okairól és következményeiről az MBH elemzési centrumának igazgatóját kérdeztük.

Ígéretekkel és üzenetekkel alakult meg a Fővárosi Közgyűlés – cikkünk frissül

Minden korábbinál sokszínűbb Fővárosi Közgyűlést vezet mostantól Karácsony Gergely főpolgármester, a 33 fős testületben 10 fideszes és 10 Tisza párti képviselő ül vele szemben. A frakciók megtartották bemutatkozásukat. A közgyűlés levette a napirendről az szmsz vitáját és elfogadását, a vita akörül alakult ki Karácsony Gergely és a többség között, hogy lehet-e olyan módosító indítványokról szavazni, amelyet nem a főpolgármester nyújt be.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×