eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay

Őrizet alatt pszichoaktív anyagokat árult, a bírósági tárgyalásról bombariadóval akart szabadulni

A Ceglédi Járási Ügyészség indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki abonyi házára elrendelt bűnügyi őrizete alatt pszichoaktív anyagokat árult, továbbá az ellene folyamatban lévő büntető tárgyaláson az ítélet kihirdetését bombariadóval odázta el.

A bűnügy gyanúsítottja, egy abonyi férfi különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntette miatt vádlottként állt a Ceglédi Járásbíróság előtt. A férfi az abonyi házára rendelt bűnügyi felügyelet alatt állt 2017 decembere óta. A gyanúsított 2018 elejétől kezdve az illegális forgalomban „kristály”, „crac”, „pára”, és „herbál” fantázianéven ismert új pszichoaktív anyagokat szerzett be, melyeket napi rendszerességgel adta el. Egyes vevői a férfi őrizetbe vételéig, 2019. január 24-ig 800 ezer forinttól csaknem 1 millió forintig terjedő összegeket hagytak nála.

A gyanúsított ellen folyamatban lévő büntetőügyben a Ceglédi Járásbíróság 2018. november 16-ára tűzött ki tárgyalást. Fennállt annak lehetősége, hogy ezen a napon a bíróság ítéletet hirdet. A férfi előző este azonban

áthívta magához egy ismerősét, akit rábeszélt arra, hogy másnap reggel hívja fel telefonon a járásbíróságot és fenyegetőzzön azzal, hogy bombát robbant az épületben.

A telefonhívás alapján a rendőrök kiürítették a bíróság épületét, bombakutatóval átvizsgálták az épületet. Nem találtak robbanóanyagot, azonban a Ceglédi Járásbíróságon aznapra kitűzött tárgyalásokat meg kellett szakítani.

Az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével és közveszéllyel fenyegetés bűntettével gyanúsított férfi esetében okkal lehet tartani attól, hogy szabadon hagyva megszökne vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindez kizárólag a letartóztatásával akadályozható meg. A Ceglédi Járási Ügyészség ezért tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére. A nyomozási bíró egyetértett az ügyész állásponttal és elrendelte a kényszerintézkedést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×